Skip to main content

Δημοσκόπηση Voria: Τι λένε οι Θεσσαλονικείς για την ανάπλαση της ΔΕΘ

Ανάπλαση στο κέντρο ή μετεγκατάσταση στα δυτικά; Οι Θεσσαλονικείς απαντούν στη δημοσκόπηση της «to the point» - Οι απαντήσεις ανά περιοχή

Ένα από τα ζητήματα τα οποία απασχόλησαν την πόλη της Θεσσαλονίκης τους τελευταίους μήνες ήταν αυτό της Διεθνούς Εκθέσεως, μετά την αναζωπύρωση της συζήτησης γύρω από το εάν θα πρέπει να προχωρήσει το σχέδιο ανάπλασης του εκθεσιακού χώρου ή εάν είναι προτιμότερο το νέο εκθεσιακό κέντρο να κατασκευαστεί στη δυτική Θεσσαλονίκη και ο σημερινός χώρος να γίνει πάρκο.

Το ερώτημα αυτό ετέθη προς τους Θεσσαλονικείς, στο πλαίσιο της δημοσκόπησης την οποία διενήργησε η εταιρεία ερευνών to the point για λογαριασμό της Voria.gr. Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα έγινε το διάστημα 16 έως 19 Μαρτίου, σε δείγμα 894 ατόμων, άνδρες και γυναίκες άνω των 17 ετών, ψηφοφόροι στην Α' εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Στο ερώτημα ως προς το μέλλον της ΔΕΘ οι Θεσσαλονικείς απάντησαν ως εξής:

- Το 53% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την άποψη “να παραμείνει η ΔΕΘ στο γνωστό χώρο όπου βρίσκεται και σήμερα με ένα σχέδιο ανάπλασης που προβλέπει νέο εκθεσιακό κέντρο, εμπορικές δράσεις και πάρκο.

- Το 40,6% θεωρεί ότι είναι καλύτερο η ΔΕΘ να μεταφερθεί δυτικά, σε περιοχή της Σίνδου και στη σημερινή θέση της να γίνει πάρκο.



Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η χωροταξική κατανομή των απαντήσεων. Ειδικότερα, υπέρ της πρώτης θέσης εκφράζεται το 59,7% των κατοίκων του δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά και το 45,6% των κατοίκων δήμων της ανατολικής Θεσσαλονίκης και το 44,7% της δήμων δυτικής.

Υπέρ της μετεγκατάστασης της ΔΕΘ και της μετατροπής του χώρου που καταλαμβάνει σήμερα, σε πάρκο, τάσσεται το 36,2% των κατοίκων του κεντρικού δήμου, αλλά και το το 40,4% στην ανατολική και το 52,8% αυτών που κατοικούν στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Δείτε τα υπόλοιπα ευρήματα από τη δημοσκόπηση της  to the point για τη Voria.gr:

Δημοσκόπηση Voria: Προβάδισμα ΝΔ αλλά με κακό βαθμό στη διαχείριση της πανδημίας

Δημοσκόπηση Voria: Τι λένε οι Θεσσαλονικείς για ΑΠΘ, ΕΛΑΣ, πορείες, Κουφοντίνα