Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΙ ΒΙΒΛΙΩΝ ΕΝ ΜΕΣΩ LOCKDOWN

Η Κεντρική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε 12.661 δανεισμούς βιβλίων, ενώ οι περιφερειακές βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης 46.054 δανεισμούς

Καταφύγιο για χιλιάδες πολιτών φαίνεται πως αποτελεί το βιβλίο εν τω μέσω της πανδημίας, αφού τα στοιχεία για τους δανεισμούς και τη λειτουργία των βιβλιοθηκών του Δήμου Θεσσαλονίκης κατά την περίοδο που βρίσκονται σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα είναι εντυπωσιακά όσο και αισιόδοξα.

Από τον Νοέμβριο 2020 μέχρι και τα μέσα Μαρτίου 2021 οι δημοτικές βιβλιοθήκες, παρά την αναστολή λειτουργίας τους, εξυπηρέτησαν τους αναγνώστες στην είσοδο των κτηρίων τους με το σύστημα click away.

Στο διάστημα αυτό η Κεντρική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε 12.661 δανεισμούς βιβλίων, ενώ οι περιφερειακές βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης 46.054 δανεισμούς, εξυπηρετώντας πάνω από 25.000 αναγνώστες.

Οι δημοτικές βιβλιοθήκες επαναπροσδιόρισαν τον ρόλο τους, ακολούθησαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, εξυπηρέτησαν το κοινό τους, υλοποίησαν μια σειρά διαδικτυακών δράσεων με υψηλές θεάσεις, ενώ ταυτόχρονα σχεδιάζουν νέες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου.

«Το βιβλίο αποδεικνύεται πολύτιμος σύντροφος στην περίοδο του εγκλεισμού και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το έργο των βιβλιοθηκών, ώστε να διατηρήσουμε μια σταθερή σχέση αγάπης των πολιτών με το βιβλίο και να στραφούμε σε μια  πιο δημιουργική και πιο γόνιμη επαφή με τη γνώση», δήλωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ