Skip to main content

Δημοτικό Συμβούλιο: Νέα συνέχεια στην κόντρα Ζαριανόπουλου - Κουριανίδη

Σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση με αφορμή την αγωγή που κατέθεσε ο Γ. Κουριαννίδης σε βάρος του Σ. Ζαριανόπουλου για τις δηλώσεις περί Χρυσής Αυγής

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μεταφέρθηκε η δικαστική διαμάχη μεταξύ του Γιάννη Κουριαννίδη και του Σωτήρη Ζαριανόπουλου με την αγωγή που κατέθεσε ο πρώτος σε βάρος του δεύτερου με αφορμή τις δηλώσεις του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, με τις οποίες τον συσχέτισε με τη Χρυσή Αυγή.

Διαβάστε εδώ: Θεσσαλονίκη: Μήνυση Κουριαννίδη σε Ζαριανόπουλο με φόντο τη Χρυσή Αυγή

Κατά την τοποθέτησή του στη σημερινή συνεδρίαση ο κ. Ζαριανόπουλος έκανε λόγο για μεθόδευση ακροδεξιών οργανώσεων κατά του ΚΚΕ και των στελεχών του και ποινικοποίηση της πολιτικής στάσης κομμουνιστών. «Πριν από μία εβδομάδα ενημερώθηκα από την αστυνομία και παρέλαβα κλήση για μήνυση που έχει καταθέσει εδώ και αρκετούς μήνες, από τον Οκτώβρη του 2020 εναντίον μου, ο δημοτικός σύμβουλος Κουριαννίδης. Διαβάζοντας την δικογραφία, η κατηγορία που βασίζει την μήνυση είναι η συκοφαντική δυσφήμιση πως δήθεν τον συκοφάντησα μιλώντας σε μια τηλεοπτική συνέντευξή μου στην TV100 για πολιτική συνεργασία του Κουριανίδη και της παράταξης του με τη Χρυσή Αυγή. Έχει βγει σημερινή ανακοίνωση της κομματικής οργάνωσης του ΚΚΕ, που καταδικάζει, βεβαίως, αυτή τη μεθόδευση, μια ακόμη μεθόδευση ακροδεξιών οργανώσεων κατά του ΚΚΕ και στελεχών του και μάλιστα από ανθρώπους, των οποίων η ιστορία και η δημόσιες τοποθετήσεις είναι γνωστές και αποκαλύπτουν και τον ρόλο τους. Η πρόθεση, όσων πηγαίνουν σε τέτοιες πρακτικές, είναι αφενός μεν να παραπλανήσουν ότι ξεκόβουν από το ποινικό παρελθόν της εγκληματικής Χρυσής Αυγής, της καταδικασμένης αλλά ταυτόχρονα να προσελκύσουν και το ορφανό πολιτικό ακροατήριο της Χρυσής Αυγής», ανέφερε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Ο κ. Ζαριανόπουλος διευκρίνισε πως το επιχείρημα της συνεργασίας με τη Χρυσή Αυγή ήταν ένα πολιτικό επιχείρημα και μία κριτική που βασίζεται στις τοποθετήσεις κ. Κουριαννίδη και της παράταξής του και μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, σημειώνοντας ότι στις τελευταίες δημοτικές εκλογές τον στήριξε ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελευθέριος Συναδινός.

Άκρως συκοφαντική, υβριστική και προσβλητική ενέργεια χαρακτήρισε τις δηλώσεις του κ. Ζαριανόπουλου ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική», ο οποίος προανήγγειλε ότι θα καταθέσει σε βάρος του και αγωγή. «Δεν είχα σκοπό να απασχολήσω το σώμα και τους συναδέλφους με ένα θέμα που είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της δικαιοσύνης. Δεν δημοσιοποίησα εδώ και μήνες τις νομικές ενέργειές μου ούτε καν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Ζαριανόπουλος προέβη σε μία άκρως συκοφαντική, υβριστική και προσβλητική ενέργεια προς το πρόσωπό μου, κατονομάζοντάς με ξερά μέσω της Δημοτικής Τηλεόρασης ως συνεργάτη της Χρυσής Αυγής. Αυτά τα περί πολιτικής συνεργασίας τώρα τα ανακάλυψε. Και μάλιστα αυτό το έκανε μόνο 3-4 μέρες μετά την καταδίκη του εν λόγω κόμματος ως εγκληματικής οργάνωσης. Δεν έχω δώσει κανένα δικαίωμα ποτέ στην πολιτική και κοινωνική ζωή μου για να εισπράξω έναν τέτοιο χαρακτηρισμό. Και η ενέργεια του Ζαριανόπουλου υπερβαίνει κατά πολύ τα όρια έστω και μιας κακοπροαίρετης κριτικής. Αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά την ανακοίνωση του ΚΚΕ ότι προσπαθεί να ποινικοποιήσει τα πολιτικά επιχειρήματα και να ξεκόψει από το ποινικό παρελθόν της Χρυσής Αυγής ο κ. Κουριαννίδης σχολίασε: «Εγώ δεν έχω ανάγκη να ξεκόψω από πουθενά, γιατί πάντα ήμουν διαχρονικά απέναντι από τέτοιες ιδεολογίες. Κάποιοι άλλοι πρέπει να ξεκόψουν από ιδεολογίες που στην εφαρμοσμένη τους εκδοχή καταδίκασαν σε καθεστώς ανελευθερίας, καταπίεσης και εγκλημάτων τη μισή ανθρωπότητα επί πολλά χρόνια. Για όλα αυτά τα παραπάνω κατέθεσα μήνυση. Επιφυλάχθηκα μάλιστα μέχρι στιγμής να ασκήσω και αγωγή, αναμένοντας μία δημόσια μεταμέλεια ή συγγνώμη. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, ούτε δείχνει ότι θα γίνει, οπότε ο κ. Ζαριανόπουλος θα υποστεί κάθε νομική συνέπεια των πράξεών του».

Στήριξη και αλληλεγγύη στον Σωτήρη Ζαριανόπουλο εξέφρασε ο επικεφαλής της παράταξης «Η Πόλη Ανάποδα», Κώστας Ξενόπουλος, λέγοντας ότι «το πιο σημαντικό σήμερα είναι η πάλη απέναντι στον φασισμό, είτε εκφράζεται από ροπαλοφόρους με κράνη, είτε σε πιο καλοντυμένες εκφάνσεις του, συνεχίζεται ασταμάτητα και σίγουρα δεν τελείωσε με την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Στον αντίποδα, την υποστήριξή του στον Γιάννη Κουριαννίδη εξέφρασε ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη των Πολιτών», Βασίλης Μωυσίδης, λέγοντας πως «μόνο ακροδεξιός δεν είναι».