Skip to main content

Δημοτικό Συμβούλιο: Σε σύσκεψη για τον κανονισμό κάλεσε ο Λεκάκης την αντιπολίτευση

Αφορμή για τη νέα συνάντηση ήταν η υπέρβαση του χρόνου ομιλίας που προβλέπεται από τον κανονισμό από επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης

Σε σύσκεψη θα καλέσει αύριο ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης, τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, προκειμένου να συζητηθεί εκ νέου ο κανονισμός λειτουργίας του σώματος.

Αφορμή για τη συνάντηση ήταν η υπέρβαση του χρόνου ομιλίας που προβλέπεται από τον κανονισμό από αρκετούς επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Μάλιστα, ορισμένοι ξεπέρασαν κατά πολύ το προβλεπόμενο επτάλεπτο, ξεπερνώντας τα 18 λεπτά για τις τοποθετήσεις τους.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου τόνισε πως έρχεται σε πολύ δύσκολη θέση να αναγκάζεται να διακόπτει πρώην αντιδημάρχους ή προέδρους αλλά και πρώην ευρωβουλευτές, αναφερόμενος ειδικά στον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Σωτήρη Ζαριανόπουλο, με τον οποίο είχε προηγηθεί λεκτική αντιπαράθεση, όταν ο κ. Λεκάκης χρειάστηκε να του πει πολλές φορές να συντομεύει την τοποθέτησή του.

«Θα καλέσω αύριο τους επικεφαλής των παρατάξεων να συζητήσουμε για τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου. Δεν γίνεται οι επικεφαλής των παρατάξεων να μιλούν για 20 λεπτά. Σας είχα καλέσει και στην αρχή της θητείας μου και είχαμε συμφωνήσει στα 7 λεπτά. Εάν δεν σας αρκούν, να το ξαναδούμε», ανέφερε ο κ. Λεκάκης.