Skip to main content

Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης: Τα πυρά της αντιπολίτευσης κατά Ζέρβα

Κριτική στη διοίκηση του δήμου και στον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα εξαπέλυσαν οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο

Σκληρή κριτική στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης και προσωπικά στον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα εξαπέλυσε ο Γιώργος Ορφανός επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», με αφορμή και αντικατάσταση του γενικού γραμματέα Μίμη Φωτόπουλο.

«Ο κ. δήμαρχος πρέπει να μας πει γιατί άλλαξε τον κ. Φωτόπουλο. Όταν τον διάλεξε ήταν το σωστό ή τώρα που τον απομάκρυνε; Μην προσπαθήσει να μας πείσει με άλλα σενάρια», σημείωσε.

Όπως ανέφερε ο κ. Ορφανός, η τελευταία αυτή εξέλιξη με τον κ. Φωτόπουλο «προστίθεται σε μια σειρά από συνεργάτες του που τους δίνει εμπιστοσύνη. Ξεκίνησε από τον κ. Δημητριάδη, μετά τους κ. Τσαβλή, ενδεχομένως να αισθανόταν ότι υπήρχε κάποιος ανταγωνισμός εικόνας και τώρα τον κ. Φωτόπουλο και τον κ. Αβαρλή». «Δεν μου φαίνονται περίεργα αλλά δεν μου φαίνονται πολύ ηθικά έτσι όπως τα χειρίζεται η δημοτική αρχή και ο κ. δήμαρχος», τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης.

Επίθεση στον δήμαρχο εξαπέλυσε και η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» Κατερίνα Νοτοπούλου για το θέμα της κηδείας της τρανς που έμενε στα αζήτητα επί πέντε ημέρες. Η κ. Νοτοπούλου κατηγόρησε για επικοινωνιακή προπαγάνδα τον δήμαρχο ο οποίος είχε αναλάβει με προσωπικά έξοδα την κηδεία.

Για φαινόμενο διάλυσης στο δημοτικό συμβούλιο, που, όπως είπε, είναι η αρχή του κακού, μίλησε ο επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» Σπύρος Βούγιας, ο οποίος αυτοσυστήθηκε κατά την έναρξη της τοποθέτησής του καθώς το δημοτικό συμβούλιο συνεδρίασε μετά από έναν περίπου μήνα. Έκανε λόγο για τραυματική εμπειρία, σημειώνοντας πως μόνο με τις ανακοινώσεις υπάρχει η δυνατότητα παρέμβασης.

Από την πλευρά του ο Βασίλης Γάκης, επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη υπεύθυνα», κατηγόρησε τον δήμο ότι «η πόλη μας είναι πίσω σε χώρους πρασίνου αλλά και ότι δεν έχουν γίνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στο περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου».

Η τελευταία τοποθέτηση του Κώστα Ξενόπουλου ήταν η σημερινή στο δημοτικό συμβούλιο, καθώς αλλάζει σκυτάλη η παράταξη «Πόλη Ανάποδα» και πλέον αναλαμβάνει η Λουκία Αργυριάδου.