Skip to main content

Δημοτικό Θέατρο Συκεών: Συνέχεια προβολών με «Έκατο Λέι» και «Πύργος»

Στο σημερινό πρόγραμμα, Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018, θα προβληθούν δυο ταινίες, μια ρουμάνικη και μια νορβηγική, στις 19:00 και στις 21:30, αντιστοίχως

Η γιορτή του κινηματογράφου, του 59ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα στο Δημοτικό Θέατρο Συκεών του δήμου Νεάπολης-Συκεών, με την προσέλευση των σινεφίλ να ακολουθεί ανοδική πορεία.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος, μέσα στην πλήρως ανακαινισμένη αίθουσα του Θεάτρου, και υπό την υποστήριξη σύγχρονου εξοπλισμού, οι φίλοι της 7ης Τέχνης εκμεταλλεύονται την ευκαιρία και ανακαλύπτουν ανατρεπτικούς δημιουργούς, πρωτότυπα αφιερώματα, τις καλύτερες ταινίες του ανεξάρτητου σινεμά, ελληνικές παραγωγές, νέες δράσεις στην Αγορά και παράλληλες εκδηλώσεις.

Στο σημερινό πρόγραμμα, Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018, θα προβληθούν δυο ταινίες, μια ρουμάνικη και μια νορβηγική, ενώ αύριο, Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018, θα προβληθούν μια ρουμάνικη και μια ισπανική ταινία.

Αναλυτικά:

► ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018
⦁    19:00
«ΕΚΑΤΟ ΛΕΪ» (100 DE LEI/ONE HUNDRED LEI)
Mircea SAUCAN, Romania, 1973, 103΄
Η ΤΑΙΝΙΑ: Ο Πέτρε, ένας έφηβος που δεν τα πάει καλά με τους γονείς του, εγκαταλείπει το σπίτι του και επισκέπτεται τον μεγαλύτερο αδελφό του, τον Αντρέι, που είναι επιτυχημένος ηθοποιός. Εκεί γνωρίζει τη Ντάρα, μια από τις νεαρές θαυμάστριες του αδελφού του. Όταν ο Αντρέι στρέφει την προσοχή του στο νεαρό κορίτσι, ο Πέτρε αισθάνεται παραμελημένος και φεύγει μακριά χωρίς καν να πάρει τα 100 λέι που του είχε δώσει ο αδελφός του. Ένα αυτοκίνητο τον χτυπάει. Όταν μαθαίνει για το τραγικό περιστατικό, ο Αντρέι συνειδητοποιεί, καθώς κοιτάζει το χαμογελαστό του πρόσωπο σε ένα μιούζικαλ που προβάλλεται εκείνη τη στιγμή στην τηλεόραση, πως κάτω από την απαστράπτουσα επιτυχία του η ζωή του είναι άδεια.
⦁    21.30  
«Ο ΠΥΡΓΟΣ» (THE TOWER, Mats GRORUD)
Norway, Sweden, France, 2018, 76΄
Η ΤΑΙΝΙΑ: Η Ουάρντι, μια εντεκάχρονη Παλαιστίνια, ζει με όλη της την οικογένεια στη Βηρυτό του Λιβάνου, στον προσφυγικό καταυλισμό όπου γεννήθηκε. Ο αγαπημένος της προπάππος, ο Σίντι, ήταν ένας από τους πρώτους κατοίκους που εγκαταστάθηκαν στον καταυλισμό μετά την εκδίωξή τους από τα σπίτια τους το 1948. Όταν μια μέρα ο Σίντι τής δίνει το κλειδί του παλιού του σπιτιού στη Γαλιλαία, η Ουάρντι φοβάται πως ο προπάππος της έχει χάσει κάθε ελπίδα να γυρίσει. Καθώς αναζητά τις χαμένες του ελπίδες μέσα στον καταυλισμό, θα συγκεντρώσει μαρτυρίες για την οικογένειά της, γενιά προς γενιά. Ένα πανέμορφο ανιμέισον για τις ρίζες της μνήμης που μας δένουν σ’ έναν τόπο και για τα φτερά της φαντασίας που μας ταξιδεύουν πέρα απ’ αυτόν, το οποίο αντλεί υλικό από την εποχή που ο σκηνοθέτης ήταν δάσκαλος σ’ αυτόν τον καταυλισμό του Λιβάνου.

► ΤΡΙΤΗ  6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018
⦁    19:00
Αφιέρωμα «Πριν ξεσπάσει το Κύμα»
ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ/CONCURS/THE CONTEST,
Dan PITA, Romania, 1982, 96΄
Η ΤΑΙΝΙΑ: Ένας διαγωνισμός προσανατολισμού σ' ένα δάσος γίνεται αφορμή να εξεταστούν οι σχέσεις ανάμεσα στα μέλη μιας μικρής ομάδας ανθρώπων. Η αδιάφορη στάση τους σ' ένα έγκλημα που διαπράττεται μπροστά στα μάτια τους θα αποκαλύψει την αδυναμία του χαρακτήρα τους.
⦁    21:30
«ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΧΑΪΜΕ ΡΟΣΑΛΕΣ»
ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΣΙΩΠΗ/SUEÑO Y SILENCIO/DREAM AND SILENCE,
Spain, France, 2012, 120’

Η ΤΑΙΝΙΑ: Η ιστορία μιας οικογένειας που έμαθε να ζει με μια μεγάλη τραγωδία, αν και -από μια ειρωνεία της τύχης- ο πατέρας πάσχει από αμνησία κι είναι ανήμπορος να εκφράσει όσα τον βαραίνουν υποσυνείδητα. Η πρώτη ύλη ενός μελοδράματος μεταμορφώνεται σε μια περίτεχνη εγκεφαλική διεργασία στα χέρια ενός τολμηρού δημιουργού που πειραματίζεται, μεταξύ άλλων, με αναλογικές τεχνολογίες, γωνίες λήψης, την αφήγηση ή την καθοδήγηση των ηθοποιών του, στην απόπειρά του ν’ αποδείξει τη ματαιότητα και την αναγκαιότητα του να δουλεύεις με το απρόβλεπτο.

INFO
-Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Ρήγα Φεραίου και Μεγάρων, τηλ. 2310.638058)
-Γενική είσοδος: 5 €
-Ισχύουν οι διαπιστεύσεις, οι προσκλήσεις, τα κουπόνια προβολών και η CineκάρταF
-Αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών στο www.filmfestival.gr
-Τα εισιτήρια θα εκδίδονται στους αντίστοιχους χώρους, πριν από την έναρξη των προβολών
-Η πρόσβαση στo Δημοτικό Θέατρο Συκεών είναι εύκολη και με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (αστική συγκοινωνία του ΟΑΣΘ, δρομολόγια 23 στάση Βίτσι, 28 στάση Δεδέογλου και 18 στάση Νηπιαγωγείο).