Skip to main content

Δυνατός ο Άρης στο ΟΑΚΑ (2-2), έτοιμος για πρόκριση στον τελικό (vid)

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης φεύγει με μία σημαντική ισοπαλία από την Αθήνα και καλή ψυχολογία ενόψει του δεύτερου ημιτελικού του Κυπέλλου την Τετάρτη.

Τα δόντια του έδειξε απόψε ο Άρης στο ΟΑΚΑ στην αναμέτρησή του με την ΑΕΚ, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής για τα πλέι οφ της Super League, που πάλεψε για το διπλό, ωστόσο φεύγει από την Αθήνα με ισοπαλία, 2-2, και είναι έτοιμος για την πρόκριση στον τελικό.

Σε ένα ματς, στο οποίο η αγωνιστική δράση κορυφώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να πετυχαίνουν στο δεύτερο 45λεπτο τα συνολικά 4 γκολ, οι κιτρινόμαυροι φάνηκαν παραπάνω από αντάξιοι της Ένωσης, ενόψει μάλιστα και της νέας τους αναμέτρησης την Τετάρτη στο Κλεάνθης Βικελίδης για το Κύπελλο.

Το σκορ άνοιξε για την ομάδα του Άρη ο Γκάμα μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 55', ενώ επτά λεπτά μετά, η Ένωση ισοφάρισε στο 62' με πλασέ του Αραούχο και τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα μετά από κόντρα στα πόδια του Κουέστα.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ανέβασε ρυθμούς και στο 75' ο Μαρτίνες πάγωσε το ΟΑΚΑ κάνοντας το 1-2 με κεφαλιά.

Η Ένωση κατάφερε να ισοφαρίσει με πολύ «αυστηρό» πέναλτι που δόθηκε και εκτέλεσε ο Ολιβέιρα στο 86', μετά από σπρώξιμο του Τόνσο.

Να σημειωθεί πως από το ματς αποχώρησε με σοβαρό τραυματισμό λίγο πριν τη συμπλήρωση 10 λεπτών ο αμυντικός του Άρη, Φραν Βέλεθ, μετά από σύγκρουσή του με τον Μάρκο Λιβάγια.

Όταν του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ο Βέλεθ έδειξε να πονάει αρκετά, σε σημείο που έβαλε τα κλάματα και πλέον μένει να φανεί πόσο σοβαρή είναι η κατάστασή του και αν θα προλάβει τον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου την Τετάρτη. Pριν τη συμπλήρωση των 30 λεπτών τραυματίστηκε και ο Σόουζα, ωστόσο φαίνεται ότι πρόκειται για ένα θλαστικό τραύμα κάτω από το γόνατο και του έγιναν ράμματα. Εάν αυτά επιβεβαιωθούν λογικά θα δώσει το "παρών" την Τετάρτη. Με κάκωση στον γλουτό ολοκλήρωσε το ματς ο Ρόουζ, ο οποίος αντικαταστάθηκε περισσότερο για προληπτικούς λόγους και η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Καρέρα): Μπάρκας, Μπακάκης (87' Παουλίνιο), Οικονόμου, Σβάρνας, Λόπες, Σιμάνσκι, Κρίστισιτς, Μάνταλος, Βέρντε (81' Αλμπάνης), Λιβάγια (59' Ολιβέιρα), Αραούχο.

Άρης (Ένινγκ): Κουέστα, Σόουζα (30' Λάρσον), Δεληζήσης, Ροζ, Βέλεθ (13' Μπα), Σάσα, Ματίγια, Τόνσο, Φετφατζίδης, Μπρούνο Γκάμα, Μαντσίνι.