Skip to main content

Δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ο οπαδός της Λίβερπουλ (video)

Ο 53χρονος Ιρλανδός φίλαθλος της αγγλικής ομάδας και πατέρας δύο παιδιών βρίσκετα σε κώμα με εγκεφαλική βλάβη - Φυλακίστηκαν σήμερα οι δύο δράστες

Σε κώμα με εγκεφαλική βλάβη νοσηλεύεται ο 53χρονος Σιν Κοξ και οπαδός της Λίβερπουλ που τραυματίστηκε σοβαρά σε επεισόδια που έλαβαν χώρα πριν τον αγώνα για τα ημιτελικά του Champions League εναντίον των «ρεντς» και της Ρόμα στο «Anfield».

Συγκεκριμένα, ο Ιρλανδός υποστηρικτής της αγγλικής ομάδας και πατέρας δύο παιδιών, βρίσκεται σε κώμα με σοβαρή εγκεφαλική βλάβη, όπως μεταδίδουν τα βρετανικά ΜΜΕ ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως δύο οπαδοί των «τζαλορόσι», o 21χρονος Φίλιπο Λομπάρντι και ο 29χρονος Ντανιέλε Σκιούσκο συνελήφθησαν με την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας.

Μάλιστα, σήμερα απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες στους δύο δράστες μέσω διερμηνέα και φυλακίστηκαν ενώ θα εμφανιστούν ξανά στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λίβερπουλ στις 24 Μαΐου.

Οι πληροφορίες της βρετανικής αστυνομίας αναφέρουν ότι περίπου 80 οπαδοί της ιταλικής ομάδας, φορώντας κουκούλες και όντας οπλισμένοι με ζώνες και σφυριά επιτέθηκαν εναντίον φίλων της Λίβερπουλ που βρίσκονταν στην «Albert Pub» όπου συνήθως μαζεύονται πριν τους αγώνες της ομάδας με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του Κοξ που παλεύει για τη ζωή του.

Αξίζει να σημειωθεί πως έπειτα από όσα εκτυλίχθηκαν την Τρίτη στην αγγλική πόλη, η UEFA εξετάζει να τιμωρήσει τη Ρόμα ενώ όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Gazzetta dello Sport», η ποινή αναμένεται να είναι απαγόρευση μετακίνησης των οπαδών της στα κύπελλα Ευρώπης για 1 ή ακόμη και 2 παιχνίδια.

Μάλιστα, αύριο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην ιταλική πρωτεύουσα με την ιταλική αστυνομία, επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας αλλά και των δύο ομάδων να δίνουν το «παρών» με στόχο να διασφαλίσουν την ασφάλεια των οπαδών αλλά και γενικότερα την ομαλή διεξαγωγή της ρεβάνς που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Μαΐου στο «Stadio Olimpico».

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η εφημερίδα «Liverpool Echo», οι ιθύνοντες της Λίβερπουλ επιθυμούν να υπάρξει υπηρεσία μεταφοράς με λεωοφορείο για τους οπαδούς της με μετακίνηση από και προς το γήπεδο, την οποία και προτίθενται να πληρώσουν αυτοί.

Παράλληλα, θα αιτηθούν να υπάρξει αναλυτική πληροφόρηση για την ώρα που θα ανοίξει το «Olimpico», την ώρα μετάβασης των οπαδών σε αυτό, ποιες περιοχές της «Αιώνιας Πόλης» θα πρέπει να αποφευχθούν εκείνη την ημέρα και ποιο θα είναι το δρομολόγιο που θα ακολουθηθεί ώστε να μην υπάρξει συνάντηση με Ιταλούς οπαδούς.