Skip to main content

Δύο 19χρονοι εκβίαζαν και ζητούσαν χρήματα από 17χρονο στη Θεσσαλονίκη

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης και συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη 19χρονος άντρας, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και συνομήλικος του συλληφθέντα

Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης υπόθεση εκβίασης σε βάρος νεαρού ημεδαπού.

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης και συνελήφθη 19χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου, αλλά και συνομηλίκου του που εμπλέκεται στην ίδια υπόθεση, σχηματίσθηκε δικογραφία.

Προηγήθηκε καταγγελία 17χρονου ημεδαπού, σύμφωνα με την οποία, στις 19 Απριλίου, κι ενώ βρισκόταν με φίλο του σε περιοχή του Τριλόφου, δέχθηκαν επίθεση από τους δύο άντρες. Νωρίτερα την ίδια ημέρα είχε προηγηθεί επεισόδιο μεταξύ ατόμων στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Δύο ημέρες αργότερα, ένας εκ των δραστών, μετερχόμενος απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας του 17χρονου και φίλου του, απαιτούσε εκβιαστικά διάφορα χρηματικά ποσά, ισχυριζόμενος ότι είχαν αφαιρέσει κινητό τηλέφωνο συγγενικού του προσώπου.

Κατά το χρονικό διάστημα από 26 Απριλίου έως 03 Μαϊου, ο 19χρονος απαιτούσε εκβιαστικά από τον 17χρονο το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.

Στο πλαίσιο της έρευνας, χθες, συνελήφθη ο 19χρονος άντρας που μετέβη σε προκαθορισμένη συνάντηση προκειμένου να παραλάβει το χρηματικό ποσό, ενώ αντιστάθηκε για να αποφύγει τη σύλληψη.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
αυτοσχέδιο σύστημα καλλιέργειας κάνναβης,  
γλάστρα με ρίζα δενδρυλλίου κάνναβης,
μικροδέμα κάνναβης βάρους 4,65 γραμμαρίων και  
ζυγαριά ακριβείας.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε για την υπόθεση θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.