Skip to main content

Δύο ακόμη ομιλητές και ένας perfomer στο TEDxThessaloniki 2016

Ο Ερμής Χαλβατζής και η Νατάσα Λιανού θα έρθουν στο TEDxThessaloniki 2016 από το Λονδίνο, ενώ θα λάβει μέρος και ο performer Λουκής Άρη Αγρότη.

Το κουβάρι του TEDxThessaloniki ξετυλίγεται και μαζί του αποκαλύπτεται και η ταυτότητα δύο ακόμα ομιλητών του, αλλά και ενός performer.

Ο Ερμής  Χαλβατζής και η Νατάσα Λιανού θα έρθουν στο TEDxThessaloniki 2016 από το Λονδίνο, όπου διευθύνουν το αρχιτεκτονικό γραφείο “Lianou Chalvatzis Architects (LC-A)”. Μέσω της δουλειάς τους προωθούν το όραμά τους για την “ευφυή σχεδιαστική κομψότητα”, όπως αποκαλούν τη φιλοσοφία και τον τρόπο σχεδιασμού τους. Σχεδιάζουν αποδοτικές αρχιτεκτονικές λύσεις που αφορούν προβλήματα του πραγματικού κόσμου, με σκοπό να ανταποκρίνονται και να προσαρμόζονται στο παρόν κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον κάθε τόπου, χρόνου και περιορισμών, ενώνοντας τους ανθρώπους και δίνοντας τη δυνατότητα για κοινωνική αλληλεπίδραση. Στο επίκεντρο της δουλειάς τους βρίσκεται ο σχεδιασμός εμπορικών κτιρίων, υποδομών και υψηλού επιπέδου έργων ευρείας ή μικρότερης κλίμακας που σκοπό έχει να φέρει το ουσιαστικό design στην καθημερινή ζωή ενός ευρύτερου κοινού.

O Λουκής Άρη Αγρότη είναι ένας ξεχωριστός καλλιτέχνης. Γεννημένος στη Λεμεσό, μαθήτευσε στο εργαστήρι του ζωγράφου και γλύπτη Πάμπου Μίχλη, σπούδασε στο Cyprus College of Arts και ακολούθησε σπουδές  ζωγραφικής δίπλα σε καλλιτέχνες  όπως ο Άντρος Ευσταθίου και Grahame Parry. Το 2008 ασχολήθηκε με το live speed painting. Το 2010 έλαβε μέρος στο τηλεοπτικό ριάλιτι "Ελλάδα έχεις ταλέντο 2010" στο οποίο κέρδισε τη δεύτερη θέση. Ο Λουκής έχει παρουσιάσει 2 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές άλλες. Έχει ζωγραφίσει ζωντανά επί σκηνής πάνω από 500 πίνακες. Ασχολείται επίσης με τον κατασκευαστικό τομέα και την εγκατεστημένη ζωγραφική σε χώρο, με τη γλυπτική αλλά και με τη διακόσμηση χώρων.