Skip to main content

Γυρίζει σελίδα ο Αστέρας Βουλιαγμένης, στην τελική ευθεία ο ΑΔΜΗΕ

Ένα από τα πιο εμβληματικά ξενοδοχεία της χώρας, αυτό του Αστέρα Βουλιαγμένης, ετοιμάζεται να αλλάξει χέρια, με μεγάλη καθυστέρηση

Σήμερα ή αύριο το μεσημέρι αναμένεται εκτός απροόπτου να ολοκληρωθεί η πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης. Οι πωλητές - ΤΑΙΠΕΔ και Εθνική Τράπεζα - και το αραβοτουρκικό επενδυτικό σχήμα, που είναι ο αγοραστής, έχουν δώσει ραντεβού στα γραφεία της τράπεζας προκειμένου να κλείσουν μια υπόθεση που διαρκεί περισσότερα απο δυόμιση χρόνια.

Και κάπως έτσι, ένα από τα πιο εμβληματικά ξενοδοχεία της χώρας ετοιμάζεται να αλλάξει χέρια, με μεγάλη καθυστέρηση. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι στην ιστορία θα έχει εμπλοκή και η Four Seasons, καθώς θα είναι αυτή που θα αναλάβει το μάνατζμεντ του ξενοδοχείου, όταν ξεκινήσει και πάλι να λειτουργεί.

Αυτή όμως δεν είναι η μοναδική αποκρατικοποίηση που «τρέχει». Υπάρχει και αυτή της πώλησης του ΑΔΜΗΕ, που μπήκε σε τροχιά.

Οπως μαθαίνουμε, η άγνωστη έως σήμερα στην Ελλάδα, κινεζική εταιρία State Grid επιλέγει ως «όχημα» για την συμμετοχή στη διεκδίκηση του εν λόγω φορέα (πρόκειται για τον διαχειριστή της ηλεκτρικής ενέργειας στην χώρα). Ηταν σίγουρο ότι οι Κινέζοι θα δώσουν το παρόν στη συγκεκριμένη διαδικασία αποκρατικοποίησης, αλλά ήταν άγνωστο το πώς. Τώρα, λοιπόν, ξεκαθαρίστηκε και αυτό. Αντιθέτως ήταν αναμενόμενο ότι το παρόν θα δώσουν και οι Ιταλοί μέσω της Terna. Οπερ κι εγένεταο. Αλλά και το ότι οι Γάλλοι, την τελευταία στιγμή, θα απείχαν.  Όπως και έγινε επίσης.