Skip to main content

Δύο διαμαρτυρίες και μία ποδηλατοδρομία για το περιβάλλον σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και μία ποδηλατοδρομία έχουν προγραμματιστεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και μία ποδηλατοδρομία έχουν προγραμματιστεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, στις 10:00, στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ, παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Φορέων ενάντια «στη ρύπανση από τα ΕΛΠΕ».

Στις 11:00, στην πλατεία Ελευθερίας του δήμου Παύλου Μελά, μέλη της πρωτοβουλίας κατά της καύσης απορριμμάτων θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην «καρκινογόνα καύση» απορριμμάτων τύπου RDF/SRF στις εγκαταστάσεις του ΤΙΤΑΝ στην Ευκαρπία.

Τέλος, στις 18:15 έχει προγραμματιστεί διαδημοτική ποδηλατοδρομία 10 χλμ με αφετηρία το πρώην στρατόπεδο Μ. Αλεξάνδρου. Τη δράση διοργανώνουν οι δήμοι Κορδελιού-Ευόσμου, Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Παύλου Μελά στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και με σύνθημα «Ποδηλατοβόλτα για ένα καλύτερο περιβάλλον».