Skip to main content

Δύο δρομείς που θα ξεχωρίσουν στον Διεθνή Μαραθώνιο της Κυριακής

Πρόκειται για τον 16χρονο Γιάννη, που θα τρέξει με το αναπηρικό του αμαξίδιο, και τον 51χρονο φίλο και οδηγό του, Αχιλλέα.

O Γιάννης και ο Αχιλλέας από την Πτολεμαΐδα είναι δύο από τους δρομείς που θα ξεχωρίσουν ανάμεσα σε άλλους 21.000 από πέντε ηπείρους και 54 χώρες που θα συμμετάσχουν στις 2 Απριλίου στον 12ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος».

Ο 16χρονος Γιάννης Μητρούλης, ο οποίος πάσχει από μια μορφή μυϊκής δυστροφίας, που του στέρησε την κινητικότητα, ξεκινώντας το πρωί της ερχόμενης Κυριακής από την Πέλλα θα «τρέξει» 42 χιλιόμετρα με το αναπηρικό του αμαξίδιο έχοντας ως οδηγό τον 51χρονο φίλο του, Αχιλλέα Τσακιλτζίδη.

«Ο Γιάννης από μικρός δεν μπορούσε να ανέβει τις σκάλες και περπατούσε στις μύτες των ποδιών. Το 2006 αρχίσαμε να πηγαίνουμε σε γιατρούς για να δούμε τι έχει και αρχικά διαγνώστηκε μυϊκή δυστροφία Becker (σ.σ. νόσημα που χαρακτηρίζεται από προοδευτική απώλεια μυϊκής μάζας και αδυναμία λόγω εκφύλισης των σκελετικών, λείων και καρδιακών μυών) και αργότερα μυϊκή δυστροφία Duchenne (σ.σ. ένα νευρομυϊκό νόσημα που χαρακτηρίζεται από ταχέως προοδευτική μυϊκή αδυναμία και απώλεια μυϊκής μάζας λόγω εκφυλισμού των σκελετικών, των λείων και των καρδιακών μυϊκών ινών). Αυτό που έχει ο Γιάννης είναι γενετικό, έχει το γονίδιο η μητέρα του. Μεταδίδεται μόνο στα αγόρια. Η κόρη μας δεν έχει πρόβλημα. Ο Γιάννης από τα 12 του κινείται με καροτσάκι, δεν μπορεί να κουνήσει τα πόδια και έχει μειωμένη κινητικότητα στα χέρια» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πατέρας του, Αποστόλης Μητρούλης.