Skip to main content

Δύο ενδιαφέροντα ραντεβού του Μητσοτάκη τις επόμενες μέρες

Δύο συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με πρώην πρωθυπουργούς της Νέας Δημοκρατίας. Αναλυτικά ποιους θα δει και τι θα συζητήσουν

Ενδεχομένως και σήμερα ή το πολύ – πολύ ως τα μέσα της εβδομάδας να ξεκαθαρίσει ποιος θα είναι ο επόμενος Έλληνας επίτροπος στην Κομισιόν. Κι αυτό γιατί όπως πληροφορείται η Voria.gr είναι προγραμματισμένο ραντεβού του πρωθυπουργού με τον Αντώνη Σαμάρα, που είναι το μεγάλο φαβορί για τη θέση. Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να θυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη συνάντηση αρχικά ήταν να γίνει την εβδομάδα που πέρασε, αλλά, λόγω της καταστροφής στη Χαλκιδική, αναβλήθηκε.

Οπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, αν δεν είναι ο κ. Σαμαράς, τότε επίτροπος κατά πάσα πιθανότητα θα οριστεί ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τον «πουσάρει» όσο μπορεί ο νυν πρόεδρος της ΕΕ, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, που φεύγοντας από τη συγκεκριμένη θέση, θέλει, κατά κάποιο τρόπο, να αποκαταστήσει όλους τους συνεργάτες του. Πάντως, αν η Ελλάδα πάρει αναβαθμισμένο χαρτοφυλάκιο στην ΕΕ, τότε στη θέση του επιτρόπου θα πάει ο κ. Σαμαράς, που, ως πρώην πρωθυπουργός, θα διεκδικήσει και αντιπροεδρία στην Κομισιόν. Αλλιώς θα πάει ο κ. Σχοινάς.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μοναδική ενδιαφέρουσα συνάντηση του κ. Μητσοτάκη, η οποία είναι προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα στις 18.00. Αντιθέτως, υπάρχει μια ακόμα, εξίσου ενδιαφέρουσα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο λόγος αφορά στη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης.