Skip to main content

Δύο επενδύσεις στην Ελλάδα ζητούν να ξεμπλοκαριστούν

Διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι δύο επενδυτικά σχέδια θα ξεμπλοκάρουν το επόμενο διάστημα: Η επένδυση της Cosco και η το project στις Σκουριές.

Εντείνονται οι διεργασίες των ξένων επενδυτών που θέλουν να προχωρήσουν διάφορα projects επί ελληνικού εδάφους. Μόνο το τελευταίο διάστημα, περιήλθαν σε γνώση της Voria.gr δυο ανάλογες περιπτώσεις, οι οποίες είναι χαρακτηριστικές του κλίματος.

Η πρώτη έχει να κάνει με το γεύμα που σύμφωνα με πληροφορίες έγινε στην Αθήνα πρόσφατα και συμμετείχαν, από τη μια πλευρά δυο υπουργοί της κυβέρνησης κι ένας υφυπουργός και από την άλλη η πρέσβειρα της Κίνας στην Αθήνα. Τι περιλάμβανε το «μενού»; Την επένδυση της Cosco στον Πειραιά. Σύμφωνα με συνήθως καλά ενημερωμένες πηγές, η Κινέζα διπλωμάτης, που έχει τη φήμη της σκληρής διαπραγματεύτριας, ήθελε να πληροφορηθεί τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης αναφορικά με το μεγάλο επενδυτικό project της Cosco στον Πειραιά. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι σχέσεις των Κινέζων με την προηγούμενη κυβέρνηση είχαν διαταραχθεί στην τελευταία φάση της θητείας της, εξαιτίας των καθυστερήσεων σε αυτό το project. Από την πλευρά της σημερινής κυβέρνησης, πάντως, φέρεται να της δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι προτίθεται να το «τρέξει» όσο και όπως μπορεί στο προσεχές διάστημα.

Η δεύτερη έχει να κάνει με το ξεμπλοκάρισμα της επένδυσης στις Σκουριές, που αποτελεί μια ακόμα προτεραιότητα για τη νέα κυβέρνηση. Σας το είχαμε γράψει προεκλογικά. Ήρθε λοιπόν η ώρα των ...πράξεων. Τουλάχιστον αυτό ζήτησε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας από τον αρμόδιο υπουργό, Κωστή Χατζηδάκη στη συνάντησή τους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι του δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι το project θα ξεμπλοκάρει, αλλά ζητήθηκε μια μικρή πίστωση χρόνου...