Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022
x

ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΙΣΟΒΙΑ ΣΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΗΣ ΖΕΜΠΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ -ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΑΙΤΗΜΑ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟΥ

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για την αναγνώριση ελαφρυντικού - Καταπέλτης η εισαγγελέας στη δίκη για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη

Δύο φορές ισόβια κάθειρξη επιβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο στον Μανώλη Σοροπίδη για τη δολοφονία της εφοριακού, Δώρας Ζέμπερη.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα και από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο για τη δολοφονία της 32χρονου, Δώρας Ζέμπερη.

Υπενθυμίζεται, πως η Δώρα Ζέμπερη δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2017 μέσα στο Β´ Νεκροταφείο της Αθήνας με 14 μαχαιριές.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για την αναγνώριση ελαφρυντικού.

Η υπεράσπιση ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Η εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα, επισημαίνοντας ότι για την αναγνώριση του ελαφρυντικού δεν αρκεί η καλή συμπεριφορά στις φυλακές. Πρόσθεσε, δε, πως δεν προκύπτει ότι ο κατηγορούμενος έχει σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες.

Οι συγγενείς της Δώρας Ζέμπερη χειροκρότησαν την πρόταση της εισαγγελέως, ενώ νωρίτερα ζήτησαν από το δικαστήριο την επιβολή της ισόβιας κάθειρξης όπως πρωτοδίκως.

Καταπέλτης η εισαγγελέας στη δίκη για τη δολοφονία

«Είναι απολύτως βέβαιο ότι είναι ο δολοφόνος της Δώρας. Κατάφερε στο θύμα 14 χτυπήματα με ιδιαίτερη μανία και μίσος με σκοπό το θάνατο. Θα μπορούσε με επιπόλαια χτυπήματα να την απωθήσει και να απομακρυνθεί. Υπάρχουν κάποια θολά σημεία, αλλά δεν μπορούν να οδηγήσουν σε κάποιο συμπέρασμα λόγω των αλληλοσυγκρουόμενων απολογιών. Ο κατηγορούμενος χρησιμοποιούσε διάφορα κοκτέιλ ναρκωτικών ουσιών, δεν ξέρω αν ήταν νηφάλιος. Αυτός που δολοφόνησε τη Δώρα ήταν ένα και μόνο πρόσωπο και είναι ο κατηγορούμενος. Όλα αυτά που ισχυρίζεται είναι ένα τεράστιο μπέρδεμα. Δείχνει ότι είχε μεγάλη τρικυμία εν κρανίω», ανέφερε η εισαγγελέας.

Ο κατηγορούμενος ούτε σήμερα έδωσε το παρών στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Πρωτόδικα έχει καταδικασθεί σε δις ισόβια.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ