Skip to main content

Δύο φορές στη Θεσσαλονίκη τις επόμενες μέρες ο Κώστας Καραμανλής

Ο πρώην πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και θα είναι ομιλητής στα 80χρονα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Κεντρική ομιλία, που θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς θα επικεντρωθεί στα εθνικά θέματα, θα πραγματοποιήσει ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, στις 27 Οκτωβρίου, στην εκδήλωση της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών για τα 80 χρόνια της στη Θεσσαλονίκη.

Φίλοι του πρώην πρωθυπουργού επισημαίνουν ότι η ομιλία θα είναι βαρυσήμαντη, λόγω και της πολιτικής συγκυρίας, ενώ αναμένεται γι' ακόμη μια φορά να αναφερθεί στο σκοπιανό, όπως άλλωστε έκανε και στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, όπου επέλεξε να σπάσει τη σιωπή πολλών ετών.

Λίγες μέρες νωρίτερα, και συγκεκριμένα την ερχόμενη Δευτέρα 14 του μηνός, ο κ. Καραμανλής αναμένεται να βρεθεί εκ νέου στη Θεσσαλονίκη, καθώς ορίστηκε ραντεβού του με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα. Το ραντεβού ορίστηκε για τις 12.30' το μεσημέρι στο γραφείο του κ. Ζέρβα στο δημαρχείο. Οι δυο άνδρες θα έχουν συνομιλία μεταξύ τους και στη συνέχεια, ο δήμαρχος αναμένεται να ξεναγήσει τον πρώην πρωθυπουργό στο Δημαρχείο. Στην ατζέντα προφανώς θα είναι τα θέματα του δήμου και από τη συζήτηση είναι αδύνατο να απουσιάσουν οι αναφορές στις εξελίξεις σχετικά με το μετρό Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Καραμανλής θα έχει για πρώτη φορά την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο δημαρχείο, καθώς αυτό είχε εγκαινιαστεί τον Οκτώβριο του 2009 από τον τότε δήμαρχο, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, αλλά λίγες μέρες νωρίτερα είχαν γίνει οι εθνικές εκλογές (στις 4 του μήνα), στις οποίες είχε χάσει και έπαυσε να είναι πλέον πρωθυπουργός. Επί δημαρχίας, Γιάννη Μπουτάρη, ανάλογη ξενάγηση δεν έγινε, καθώς δεν υπήρξε συνάντηση των δυο ανδρών.

Από το φιλικό περιβάλλον του κ. Καραμανλή κάνουν λόγο για «πολιτική επανενεργοποίηση» του πρώην πρωθυπουργού, με παρεμβάσεις όμως που επικεντρώνονται στη Θεσσαλονίκη, την εκλογική περιφέρειά του δηλαδή, κάτι που επίσης έχει τη δική του συμβολική σημασία. Δεν περιορίζεται πάντως η πολιτική παρουσία και παρέμβασή του μόνο στη Θεσσαλονίκη, καθώς πληροφορίες τον θέλουν ομιλητή και στο City του Λονδίνου το Νοέμβριο.

Προς το παρόν το πρόγραμμα του κ. Καραμανλή δεν έχει δημοσιοποιηθεί επισήμως, κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ώρες, γι' αυτό και δεν έχει προσδιοριστεί εάν η παρουσία του στη Θεσσαλονίκη την ερχόμενη Δευτέρα θα συνδυαστεί και με κάποιες άλλες επισκέψεις. Όπως επίσης δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό εάν επ' αφορμή της παρουσίας του στην πόλη την Κυριακή 27 Οκτωβρίου θα παραστεί και στην παρέλαση της 28ης ή σε άλλες εκδηλώσεις του τριημέρου (Άγιος Δημήτριος κτλ.).