Skip to main content

Δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα αγόρασε ο δήμος Θερμαϊκού

Ο δήμος Θερμαϊκού απέκτησε δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, για την κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων στην ΔΕΥΑΘ (καταμετρητές υδρομέτρων).

Στην αγορά δύο ηλεκτρικών αυτοκινήτων για την κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων (καταμετρητές υδρομέτρων) στην ΔΕΥΑΘ προχώρησε ο δήμος Θερμαϊκού.

«Μολονότι θα μπορούσαμε να αγοράσουμε δύο συμβατικά αυτοκίνητα, εντούτοις θεωρήσαμε πως μόνο οι ενέργειές μας είναι αυτές που συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανάδειξη και προαγωγή της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και εξοικονόμησης ενέργειας», επισημαίνει ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής.

Τα αυτοκίνητα, που είναι αθόρυβα, είναι ελληνικής κατασκευής και κοστίζουν 9.500 ευρώ έκαστο + ΦΠΑ, ενώ διαθέτουν κινητήρα 7.5 kw. Διανύουν 100 χλμ (80χλμ/ώρα) με έξι (6) μπαταρίες. Για τη φόρτιση τους δεν απαιτείται ειδική ηλεκτρολογική εγκατάσταση, ενώ το κόστος του ρεύματος ανέρχεται στα 0,80€/ώρα.

Μετά τα 15.000 χλμ επιβάλλεται η αλλαγή μπαταριών, αξίας, περίπου, 1000€. Τόσο το όχημα όσο και οι μπαταρίες έχουν εγγύηση δύο ετών.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτελούν το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας για ένα καθαρότερο και φιλικότερο περιβάλλον, αφού συμβάλουν και στη μείωση της θέρμανσης, που προκαλείται από το φαινόμενο του θερμοκηπίου. 

Η αγορά τους χρηματοδοτήθηκε από ίδια διαθέσιμα της ΔΕΥΑΘ.