Skip to main content

Δύο ημέρες ακόμα για τη μεγάλη «γιορτή» της 80ής ΔΕΘ

Η 80ή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης ανεβάζει ακόμα περισσότερο τους εορταστικούς της ρυθμούς - Ανεβαίνει το θερμόμετρο με Φουρέιρα σήμερα

Στην τελική ευθεία μπαίνει η 80ή ΔΕΘ και ανεβάζει ακόμα περισσότερο τους εορταστικούς της ρυθμούς. Απόψε στην υπαίθρια σκηνή στην Πύλη Τόξο θα εμφανιστούν στις 21:30 η εντυπωσιακή Ελένη Φουρέιρα και οι αγαπημένοι της νεολαίας Boys & Noise, εκτοξεύοντας το μουσικό «θερμόμετρο» της 80ής ΔΕΘ.

Χθες βράδυ ο Γιώργος Μαζωνάκης ξεσήκωσε με τα τραγούδια του το κοινό, που γέμισε ασφυκτικά τον συναυλιακό χώρο της Έκθεσης.

Εν τω μεταξύ στο περίπτερο 2 συνεχίζεται για δεύτερη μέρα από τις 17:00 έως τις 21:00 η εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνουν η ΔΕΘ-Helexpo σε συνεργασία με την 2η και 4η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης και με τη συμμετοχή των υπηρεσιών αιμοδοσίας όλων των νοσοκομείων της πόλης.

Δεκατέσσερα θεματικά αφιερώματα περιμένουν επίσης τον κόσμο, για μια ξενάγηση σε ένα πανόραμα κλάδων, από την ενέργεια και τη δόμηση μέχρι την επιχειρηματικότητα και το αυτοκίνητο.

Απόψε στις 20:00 η ΔΕΘ-Helexpo και ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης (ΑΟΘ) προσκαλούν τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη νότια Πύλη της Έκθεσης, στην πανηγυρική εκκίνηση του 48ου ΡΑΛΛΥ ΔΕΘ, για να μοιραστούν την αδρεναλίνη του αγώνα.

Με διάθεση ροκ το 3ο Music Band Festival παρουσιάζει σήμερα από τις 18:30 στην υπαίθρια σκηνή μπροστά στο περίπτερο 6 τους Tree on Monday, Circus Veil, The Pixels και Grey Theory.

Λίγο αργότερα, στις 19:30 στο Φεστιβάλ Θεάτρου για Παιδιά και Εφήβους, στην υπαίθρια σκηνή μπροστά στο κτήριο διοίκησης, ανεβαίνει από τους Hippo η παράσταση «Η Ωραία Κοιμωμένη» της Κ. Φύκαρη.

Σήμερα το εισιτήριο εισόδου στην 80η ΔΕΘ είναι 5 ευρώ και το οικογενειακό 15 ευρώ. Στα 3 ευρώ είναι η είσοδος για πολύτεκνους και ΑΜΕΑ, ενώ όποιος είναι 80 ετών ή έχει γεννηθεί το 1980 μπαίνει δωρεάν. Το ωράριο λειτουργίας είναι 10:00 με 22:00.

Επίσημη τράπεζα είναι η Εθνική Τράπεζα. Το σημαντικό γεγονός της έλευσης των «Μαγεμένων» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ υποστηρίζεται από το ΕΒΕΘ, τον ΟΛΘ, το ΕΕΘ και την ΕΥΑΘ. Οι συναυλίες (Music Events Live) αποτελούν συνδιοργάνωση της ΔΕΘ-Helexpo και του 95,1 Κοσμοράδιο, καθώς και του Ecopolis Δράσεις Πολιτισμού, χορηγός φιλοξενίας των συναυλιών είναι το Grand Hotel Palace και χορηγός των παράλληλων εκδηλώσεων το ΘΕΣγάλα.