Skip to main content

Δύο καταδιώξεις διακινητών παράτυπων μεταναστών έξω από τη Θεσσαλονίκη

Αστυνομικοί υπηρεσιών της ΓΑΔΘ συνέλαβαν μετά από καταδίωξη δύο διακινητές παράτυπων μεταναστών σε περιοχές έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Στη σύλληψη δύο διακινητών παράτυπων μεταναστών σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, ύστερα από καταδίωξη προχώρησαν σήμερα αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικότερα:

• Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βόλβης συνέλαβαν σήμερα το πρωί στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, ύψος Αγίου Βασιλείου, 21χρονο Σύρο, ο οποίος μετέφερε παράνομα με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, δύο αλλοδαπούς από τη Συρία που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Σημειώνεται ότι προηγουμένως, ο οδηγός του οχήματος, δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάθμευσης που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί και ανέπτυξε ταχύτητα, πλην όμως το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε εκτός του οδοστρώματος, χωρίς να προκύψει τραυματισμός.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς μετέφερε οκτώ ακόμα αλλοδαπούς.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης.

• Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή έτερων σταθμών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, σήμερα το μεσημέρι στην Παλαιά Εθνική Οδό Καβάλας - Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Καβαλαρίου 28χρονος Ιρακινός, ο οποίος μετέφερε παράνομα οκτώ αλλοδαπούς από τη Συρία (εκ των οποίων 2 ανήλικοι), που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Νωρίτερα, ο οδηγός του οχήματος ανέπτυξε ταχύτητα όταν πραγματοποιήθηκε σήμα από τους αστυνομικούς, ενώ στη συνέχεια συγκρούστηκε ελαφρά με έτερο όχημα και ακινητοποιήθηκε. Ο 28χρονος προσπάθησε να διαφύγει, πλην όμως συνελήφθη παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας.