Skip to main content

Δύο κορυφαίοι Κινέζοι, αθόρυβα, για δουλειές στην Ελλάδα

Δύο από τα κορυφαία επιχειρηματικά ονόματα της Κίνας αυτή τη στιγμή βρέθηκαν στον Πειραιά με στόχο την αύξηση φορτίων μεταφοράς από την Κίνα.

Στον Πειραιά βρέθηκαν προ ημερών αθόρυβα και διακριτικά δύο κορυφαίοι Κινέζοι αξιωματούχοι. Αποστολή τους ήταν η υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς και του λιμένα της Σαγκάης, για την αύξηση φορτίων μεταφοράς από την Κίνα στην Ευρώπη, πάντα μέσω του Πειραιά.

Τη συμφωνία υπέγραψε ο πρόεδρος της China Cosco Shipping Corporation Limited Σου Λιρόνγκ εκ μέρους του ΟΛΠ και ο πρόεδρος της Shanghai International Port Group (SIPG) Τσεν Σουγιουάν. Δηλαδή, δύο από τα κορυφαία επιχειρηματικά ονόματα της Κίνας αυτή τη στιγμή!

Για να υπάρχει μια πληρέστερη εικόνα, σχετικά με την ταυτότητα των πολύ υψηλών προσκεκλημένων, ο Τσεν Σουγιουάν, εκτός από επικεφαλής του μεγαλύτερου λιμενικού οργανισμού της Κίνας, είναι πρόεδρος μιας από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές ομάδες της χώρας, της Shanghai SIPG F.C. και γραμματέας της κομματικής επιτροπής της Σαγκάης. Δηλαδή, ο τοποτηρητής του ΚΚΚ στο μεγαλύτερο λιμάνι της Κίνας κι ενός από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως...

Κι επειδή οι σχέσεις Ελλάδας – Κίνας γίνονται ακόμα πιο στενές, να σας ενημέρωσουμε ότι ετοιμάζεται και μια τριμερής με την άμεση συμμετοχή της Ελλάδας και της Κίνας, προσεχώς. Δεν έχουμε μάθει ακόμα το όνομα του τρίτου κράτους, που μας λένε ότι θα είναι έκπληξη.