Skip to main content

Δύο κοριτσάκια από τη Συρία πνίγηκαν σε ναυάγιο ανοικτά της Λιβύης

Δύο κοριτσάκια από τη Συρία, ηλικίας μόλις οκτώ μηνών και πέντε ετών αντίστοιχα, πνίγηκαν σε ναυάγιο ανοιχτά της Λιβύης.

Δύο κοριτσάκια από τη Συρία, ηλικίας μόλις οκτώ μηνών και πέντε ετών αντίστοιχα, πνίγηκαν μαζί με άλλους τέσσερις ανθρώπους όταν το ξύλινο σκαρί που μετέφερε πρόσφυγες προς την Ευρώπη ανατράπηκε στα ανοιχτά της Λιβύης, ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση της Μάλτας MOAS.

Η τραγωδία σημειώθηκε την Πέμπη σε απόσταση περίπου 22 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Λιβύης, όταν το πλοιάριο στο οποίο είχαν στριμωχτεί 27 Σύροι πρόσφυγες ανατράπηκε και βυθίστηκε. Εκτός από τα δύο μικρά παιδιά, οι διασώστες ανέσυραν νεκρές δύο γυναίκες και έναν άνδρα, ενώ αγνοείται άλλο ένα άτομο το οποίο επέβαινε στο σκάφος.

Η MOAS διαθέτει δύο πλοία που εκτελούν αποστολές διάσωσης στη Μεσόγειο, στην περιοχή μεταξύ της Ιταλίας και της Λιβύης. Στον εντοπισμό των ναυαγών βοήθησε και ένα αλιευτικό που έπλεε σε κοντινή απόσταση Οι 21 επιζώντες του ναυαγίου ανέφεραν ότι όλοι οι επιβάτες του μικρού σκάφους ήταν μέλη συνολικά οκτώ οικογενειών.