Τρίτη 24 Μαΐου 2022
x

ΔΥΟ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΠΑΡΑΛΛΑΓΗΣ ΟΜΙΚΡΟΝ 2 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΣΕ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Η νέα υποπαραλλαγή της μετάλλαξης Όμικρον που προβληματίζει τους επιστήμονες - Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος τα δύο κρούσματα.

Δύο είναι τα κρούσματα της υποπαραλλαγής BA.2 ή 21L της μετάλλαξης Όμικρον που εντοπίστηκαν αρχικά στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Τα άτομα αυτά, όπως ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ βρίσκονται σε απομόνωση.

Νωρίτερα σήμερα, ο διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου του Τορόντο, Γιάννης Πρασσάς, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σχετικά με τη νέα υποπαραλλαγή της μετάλλαξης Όμικρον που προβληματίζει τους επιστήμονες, συνέστησε να μη δημιουργηθεί πανικός και φόβος και πως δεν υπάρχουν ακόμη τα στοιχεία που να δείχνουν πόσο σημαντική είναι και τι ρόλο θα παίξει.

Σε ερώτηση σχετικά με την υποπαραλλαγή της Όμικρον απάντησε και ο καθηγητής Υγιεινής Γκίκας Μαγιορκίνης κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό. Τόνισε ότι «από την αρχή, από τις αρχές Δεκεμβρίου, μπορείτε να το ψάξετε κιόλας, υπάρχει και δημοσίευμα του Guardian, έχει αναφερθεί ότι η “Όμικρον” έχει δύο κλάδους».

Συνεχίζοντας, εξήγησε: «Ο ένας από τους δύο κλάδους, τον ονομάσαμε και stealth, “κρυφό κλάδο”, επειδή έχει μια μετάλλαξη στη θέση 67 που τον κάνει μη ανιχνεύσιμο από την κλασική μέθοδο που χρησιμοποιούμε για την ανίχνευσή του. Φαίνεται, λοιπόν, ότι μάλλον στη Νορβηγία αυτός ο κλάδος έχει επεκταθεί. Ίσως και σε κάποιες άλλες χώρες. Το κατά πόσο αυτό σημαίνει ότι είναι πιο μεταδοτικό είναι ακόμα νωρίς να το πούμε, γιατί δεν το έχουμε δει να συμβαίνει σε άλλες χώρες. Και μπορεί τυχαία ο ένας κλάδος να επεκταθεί στη μια χώρα και τυχαία σε κάποια άλλη χώρα να δημιουργήσει μια επέκταση».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ