Skip to main content

Δυο μεγάλα επιχειρηματικά ονόματα «κοιτούν» την Ελλάδα

H Allianz και η Generali έχουν εκφράσει ήδη κατ αρχήν επενδυτικό – αγοραστικό ενδιαφέρον για την περίπτωση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Εν μέσω προεκλογικής περιόδου κι ενώ η θερινή περίοδος μόλις τώρα ξεκινά, ένα μεγάλο επιχειρηματικό project φαίνεται «να παίρνει μπρος». Σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν υπόψη της Voria.gr, δύο πολύ μεγάλα επιχειρηματικά ονόματα διεθνώς και συγκεκριμένα η Allianz και η Generali έχουν εκφράσει ήδη κατ αρχήν επενδυτικό – αγοραστικό ενδιαφέρον για την περίπτωση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και οι δύο θα πάρουν σίγουρα τον ενημερωτικό φάκελο με τα στοιχεία της εταιρίας, κατά το αμέσως προσεχές διάστημα, οπότε και θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το προβλεπόμενο σε αυτές τις περιπτώσεις data room. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ενώ οι προσδοκίες είναι υψηλές, όλοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι κρατούν τον πήχη χαμηλά. Και αυτό γιατί και στις δυο άλλες απόπειρες πώλησης της ίδια εταιρίας πρόσφατα ακούστηκαν διάφορα ονόματα, ως ενδιαφερομένων, όμως την κρίσιμη στιγμή δεν έδωσαν ποτέ το παρόν σε καμία διαδικασία. Γι αυτό και συστήνεται απ όλους αυτοσυγκράτηση.

Αυτή όμως δεν είναι η μοναδική μεγάλη επιχειρηματική είδηση του Ιουνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr μια άλλη εταιρία που είναι πολύ γνωστή στην Ιταλία, αλλά και σε πολλές χώρες της Ευρώπης, έρχεται η ώρα να αποκτήσει παρουσία και στην Ελλάδα. Πρόκειται για την «Πρετσιότζι», που δραστηριοποιείται στο χώρο των παιδικών παιχνιδιών. Οι πληροφορίες λένε ότι έκλεισε χώρο 800 τετραγωνικών μέτρων, όπου θα φιλοξενηθεί το πρώτο κατάστημα της στην Αθήνα. Πού; Μάλλον στο Smart Park, στα Σπάτα. Ο στόχος είναι να ακολουθήσει σύντομα κι άλλο κατάστημα σε άλλο σημείο της χώρας.