Skip to main content

Δύο νέα εξεταστήρια COVID-19 στη Θεσσαλονίκη τις επόμενες ημέρες

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ βρέθηκε το πρωί της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη και ανακοίνωσε τη δημιουργία δύο νέων χώρων για διενέργεια τεστ.

Δύο νέα κέντρα για τη διενέργεια τεστ για τον κορωνοϊό θα δημιουργηθούν τις επόμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη με τη συνεργασία του κεντρικού δήμου και ΕΟΔΥ.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε σήμερα το μεσημέρι από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης,ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο οποίος συναντήθηκε με τον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα και επιθεώρησε υποψηφιους χώρους.

«Θα γίνουν εξεταστήρια COVID. Θα είναι τουλάχιστον δύο γιατί από ό,τι ξέρετε στα νοσοκομεία της περιοχής υπάρχει μεγάλη πίεση αυτές τις ημέρες. Έχουμε τα γηροκομεία, έχουν και στο ΑΧΕΠΑ τα προβλήματα που γνωρίζετε. Ακριβώς για να υπάρχει αποσυμφόρηση των νοσοκομείων της περιοχής, θα υπάρχει χώρος για να μπορεί ο ΕΟΔΥ να κάνει τις εξετάσεις σε κόσμο, σε συνεννόηση με τα νοσοκομεία», δήλωσε ο κ. Αρκουμανέας προσθέτοντας πως το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα θα έχουν λειτουργήσει και οι δύο χώροι.

Τα τεστ θα είναι δωρεάν ενώ τα κριτήρια για το ποιος θα κάνει το τεστ θα τίθενται σε συνεννόηση με τα νοσοκομεία, όπως διευκρίνισε ο ίδιος μετά από ερώτηση.

Οι χώροι για τα εξεταστήρια έχουν βρεθεί ενώ αυτά θα στελεχωθούν με προσωπικό του ΕΟΔΥ.

Από πλευράς του, ο κ. Ζέρβας τόνισε πως χαίρεται για τη συνεργασία αυτή με τον ΕΟΔΥ που θα λειτουργήσει προς όφελος της πόλης και θα αποσυμφορήσει το ΕΣΥ. Όπως είπε, μετά το καλοκαίρι υπήρχε μία έξαρση στα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη που έφερε αγωνία. Διευκρίνισε ωστόσο πως υπάρχει εγρήγορση και διαρκείς έλεγχοι που γίνονται και στον δήμο και στην πόλη.