Skip to main content

Δύο νέες ΤΟΜΥ στη Χαριλάου εγκαινίασαν ο Ξανθός και ο Πολάκης

Έχουμε ήδη δεκατρείς τοπικές μονάδες υγείας σε λειτουργία στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Την 4η και 5η Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) στην ανατολική Θεσσαλονίκη εγκαινίασαν το πρωί της Δευτέρας, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός, Παύλος Πολάκης.

Οι συγκεκριμένες ΤΟΜΥ που ανήκουν στην αρμοδιότητα της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας στεγάζονται στο παλιό ΙΚΑ Χαριλάου, ενώ στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης λειτουργούν 13 συνολικά μονάδες.

«Έχουμε ήδη δεκατρείς τοπικές μονάδες υγείας σε λειτουργία στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Πέντε στην ανατολική πλευρά και οκτώ στη δυτική πλευρά», δήλωσε ο κ. Ξανθός κατά την άφιξή του στο κτήριο.

«Το νέο αυτό μοντέλο πρωτοβάθμιας φροντίδας αναπτύσσεται σε όλη την χώρα προφανώς με δυσκολίες και καθυστερήσεις που κυρίως οφείλονται στο ότι έχει μειωθεί δυστυχώς παρά πολύ η διαθέσιμη δεξαμενή οικογενειακών γιατρών στη χώρα λόγω του brain drain. Θα κάνουμε μια προσπάθεια να δώσουμε το σήμα στους νέους γιατρούς της χώρας οτι υπάρχει αξιοπρεπής επαγγελματική και επιστημονική προοπτική στη χώρα τους», πρόσθεσε ο υπουργός και στη συνέχεια ξεναγήθηκε στους χώρους των μονάδων.

Παρόντες στα εγκαίνια ήταν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης και Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.