Skip to main content

Δύο νεκροί από την πυρκαγιά που ξέσπασε στη Μόρια (video)

Μία απανθρακωμένη γυναίκα και ένα απανθρακωμένο παιδί είναι ο επίσημος απολογισμός από τη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα στον καταυλισμό.

Μία γυναίκα και ένα παιδί έχασαν τη ζωή τους στη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα στη Μόρια.

Η σορός της απανθρακωμένης γυναίκας μεταφέρθηκε στις 19:00 από ιδιώτη στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και, λίγο αργότερα, πρόσφυγες και μετανάστες έβγαλαν το πτώμα ενός απανθρακωμένου παιδιού μέσα σε μια κουβέρτα, από το τμήμα του καταυλισμού που κάηκε στην κάτω πύλη του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ).

Περί τις 17:00, ξέσπασαν δύο φωτιές στην περιοχή κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμή συνθήκες. Η πρώτη φωτιά ξέσπασε μέσα σε ελαιοκτήματα έξω από τον καταυλισμό, περί τα 400 μέτρα από τις σκηνές στον εξωτερικό χώρο του ΚΥΤ. Η πρώτη φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο από την πυροσβεστική ενώ μια ακόμα πυρκαγιά ξέσπασε λίγο αργότερα στη «ζώνη 4», σε διώροφους οικίσκους - κοντέινερ όπου διαμένουν μετανάστες.

Μεγάλη ένταση επικράτησε στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας Ασύλου και στη συνέχεια στις εγκαταστάσεις διοίκησης του ΚΥΤ. Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, καταστράφηκαν οικίσκοι και μπήκαν φωτιές και σκουπίδια ενώ επεισόδια σημειώθηκαν και στο Κέντρο Κράτησης που περιορίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

«Οι διοικούντες του ΚΥΤ εγκατέλειψαν το χώρο διοίκησης μαζί με τους εργαζομένους, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις υποχώρησαν συντεταγμένα κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης», σημειώνει το ΑΠΕ. Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν τουλάχιστον 5 άτομα.