Skip to main content

Δύο ομιλίες θα κάνει το Σάββατο στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η ομιλία του πρωθυπουργού προς τους παραγωγικούς φορείς η οποία δινόταν παραδοσιακά το βράδυ του Σαββάτου, φέτος θα σπάσει σε δύο μέρη.

Μετά την πολύωρη επίσκεψή του σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται ήδη στην Αθήνα, ωστόσο, θα επιστρέψει στην πόλη το επόμενο Σαββατοκύριακο 12 και 13 Σεπτεμβρίου προκειμένου να ανοίξει την αυλαία του Τhessaloniki Helexpo Forum.

Ο πρωθυπουργός θα ακολουθήσει το καθιερωμένο πρόγραμμα, όπως προβλεπόταν στο πλαίσιο της ΔΕΘ, με κάποιες όμως τροποποιήσεις.

Η σημαντικότερη είναι πως η ομιλία του πρωθυπουργού προς τους παραγωγικούς φορείς η οποία δινόταν παραδοσιακά το βράδυ του Σαββάτου, φέτος θα σπάσει σε δύο μέρη. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Voria.gr, η πρώτη θα γίνει στις 12 το μεσημέρι, στο “Ι. Βελλίδης” και θα αφορά αποκλειστικά τα ζητήματα της Θεσσαλονίκης. Θα έχει χαρακτήρα πάνελ και θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των βασικών φορέων της πόλης. Ο κ. Μητσοτάκης πρόκειται στη συζήτηση αυτή να αναφερθεί κυρίως στα έργα υποδομής και τα υπόλοιπα προβλήματα τα οποία απασχολούν τη Θεσσαλονίκη όπως οι συγκοινωνίες (ΟΑΣΘ, μετρό, περιφερειακή), το λιμάνι, η ανάπλαση της ΔΕΘ, το Thess INTEC κ.ο.κ.

Τις προτάσεις της κυβέρνησης για την οικονομική πολιτική πρόκειται να τις παρουσιάσει στη βραδινή ομιλία του, στις 7.30 και πάλι στο “Ι. Βελλίδης”, ενώπιον πενήντα ατόμων. Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, στους πενήντα δεν πρόκειται να συμμετάσχει κανένα κυβερνητικό στέλεχος και κανείς βουλευτής. “Θα είναι κάποιοι λίγοι εκπρόσωποι επιμελητηρίων και οικονομικών φορέων και οι υπόλοιποι θα είναι απλοί πολίτες”, δήλωσε στην Voria.gr αρμόδια πηγή.