Skip to main content

Δύο περίπτερα προβολής του κυβερνητικού έργου σε Αριστοτέλους και πεζόδρομο Καλαμαριάς

Φουλ επικοινωνία του κυβερνητικού έργου με πέντε θεματικές εκδηλώσεις, αλλά και δύο περίπτερα, που θα λειτουργήσουν κατά την παραμονή του πρωθυπουργού

Από τις μεγαλύτερες είναι η φετινή κινητοποίηση της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 86ης (και προεκλογικής) ΔΕΘ. Οι πολλές εκδηλώσεις και μάλιστα όχι μόνο εντός του δήμου Θεσσαλονίκης, το πλήθος των ομιλητών και των κυβερνητικών στελεχών πριν καν τα εγκαίνια της ΔΕΘ, οι περιοδείες σε σχεδόν όλη τη βόρεια Ελλάδα, μαρτυρούν ότι κυβέρνηση και κόμμα δίνουν πολύ μεγάλη βαρύτητα πολιτικά στη φετινή ΔΕΘ.

Πέρα από το πρόγραμμα κυβέρνησης και κόμματος στη Θεσσαλονίκη, που δημοσίευσε χτες η Voria.gr, και αναμένεται να οριστικοποιηθεί έπειτα και από την τελική σύσκεψη των κομματικών και κυβερνητικών στελεχών, προγραμματίζονται σύμφωνα με πληροφορίες και δύο ειδικά happening σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για δύο περίπτερα προβολής του κυβερνητικού έργου, στα οποία θα έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες που το επιθυμούν. Τα δυο περίπτερα θα στηθούν στην πλατεία Αριστοτέλους και στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς και θα προβάλλουν τα highlights του κυβερνητικού έργου σε όλους τους τομείς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ειδικό βάρος θα δοθεί στα έργα που αφορούν στη Θεσσαλονίκη και τη βόρεια Ελλάδα.

Πρόκειται για μια προσπάθεια να επικοινωνηθεί το κυβερνητικό έργο, κάτι που είχε ζητήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από πέρσι κιόλας στις επισκέψεις του στην πόλη, καθώς είχε διαπιστώσει έλλειμμα προβολής των κυβερνητικών παρεμβάσεων τόσο στην πόλη, όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Είναι προφανές ότι η περιοχή είναι και εκλογικά κρίσιμη για τη Νέα Δημοκρατία, καθώς θέλει να βελτιώσει τα ποσοστά της, ειδικά στην Α' εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, όπου η διαφορά του ποσοστού της με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ήταν το 2019 κοντά στις τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες (35,52% η ΝΔ έναντι 31,31% του ΣΥΡΙΖΑ).

Η ΝΔ βέβαια σε σύγκριση με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 ανέβασε κατά δέκα μονάδες το εκλογικό ποσοστό της, όμως η επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ είναι σημαντική ειδικά στη δυτική Θεσσαλονίκη, διότι συνολικά στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε ποσοστό ανάλογο του μέσου όρου του πανελλαδικά.

Ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ είναι πλέον σε κινητοποίηση, προκειμένου τόσο οι πέντε εκδηλώσεις, όσο κυρίως η παρουσία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη να είναι επιτυχής και να υπάρξει σημαντική προσέλευση κόσμου, δίνοντας έτσι προεκλογική ώθηση στο κόμμα εν όψει των βουλευτικών εκλογών. Άλλωστε, δεδομένα η 86η ΔΕΘ είναι η τελευταία πριν τις εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν.

Σε αυτό το πλαίσιο της επικοινωνίας του κυβερνητικού έργου, ο πιο άμεσος τρόπος προς τους πολίτες, που αναμένεται να προσελκύσει και μεγάλο αριθμό αυτών, είναι τα δυο περίπτερα, τα οποία, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, θα λειτουργήσουν στα δυο σημεία από την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022 μέχρι και την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022, δηλαδή το τριήμερο που θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.