Skip to main content

Δύο προσαγωγές πριν την έναρξη της παρέλασης στο Σύνταγμα

Οι δύο πολίτες ήταν σε μια ομάδα πολιτών που μοίραζαν φυλλάδια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ αρνήθηκαν να δώσουν στοιχεία.

Με δυο προσαγωγές ατόμων που φώναζαν συνθήματα για τη Μακεδονία, ξεκίνησε νωρίτερα η μαθητική παρέλαση στο Κέντρο της Αθήνας.

Οι δύο πολίτες ήταν σε μια ομάδα πολιτών που μοίραζαν φυλλάδια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο αρχικά τους απώθησαν μέχρι την αρχή της οδού Ερμού και στη συνέχεια αστυνομικοί προσήγαγαν στη ΓΑΔΑ τα δύο άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, πρόκειται για στελέχη του πρώην ΔΗΚΚΙ που συνεργάζονται τώρα με την Λαϊκή Ενότητα. Στο κτήριο της ΓΑΔΑ βρέθηκαν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο νομικός σύμβουλος της ΛΑΕ για να συμπαρασταθούν στους δύο προσαχθέντες που αφέθηκαν ελεύθεροι λίγη ώρα αργότερα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι προσαγωγές έγιναν γιατί τα δύο άτομα αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία τους στις αστυνομικές δυνάμεις.

Η μαθητική παρέλαση ολοκληρώθηκε υπό το βλέμμα 850 αστυνομικών.

Για την αυριανή στρατιωτική παρέλαση έχουν διατεθεί για την υλοποίηση του σχεδίου ασφαλείας 1.600 αστυνομικοί, μεταδίδει ο ΣΚΑΙ. Η εξέδρα των επισήμων θα είναι σε κλοιό ασφαλείας για την αποτροπή τυχόν απειλητικών κινήσεων σε βάρος στελεχών της Κυβέρνησης και άλλων επισήμων.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές εκτός από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, ιδιαίτερα επίφοβες για επεισόδια είναι η Πέλλα, η Κατερίνη, η Βέροια, η Έδεσσα και τα Γιαννιτσά.