Skip to main content

Δύο συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη για διακεκριμένες κλοπές

Οι δύο δράστες, ηλικίας 56 και 29 ετών, συνελήφθησαν δυνάμει ενταλμάτων σύλληψης Ειδικού Ανακριτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης, ένας 56χρονος και ένας 29χρονος στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, βραδινές ώρες της 18ης Οκτωβρίου, δύο αλλοδαποί, γεωργιανής καταγωγής, ηλικίας 56 και 29 ετών, δυνάμει ενταλμάτων σύλληψης Ειδικού Ανακριτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Τα εντάλματα αφορούν σε:  i) συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων που αφορούν σε διακεκριμένες κλοπές, καθώς και ii) ηθική αυτουργία κατ’ εξακολούθηση σε διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών τετελεσμένων και σε απόπειρα, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση που τελέστηκαν από περισσότερους από δύο που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και κατ’ επάγγελμα.