Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021
x

ΔΥΟ ΤΑ ΠΥΡΙΝΑ ΜΕΤΩΠΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ - ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται επιχειρήσεις κατάσβεσης πυρκαγιών σε δύο περιοχές της Ηλείας και μια δασική έκταση της Κεφαλονιάς.

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή Ωλένη του Πύργου Ηλείας, όπου το μεσημέρι εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση. Στο σημείο επιχειρούν πλέον 57 πυροσβέστες, με 21 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα και από αέρος δύο καναντέρ και ισάριθμα ελικόπτερα. Σε λίγο τα εναέρια μέσα πρόκειται να ενισχυθούν με δύο ακόμη αεροσκάφη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή, ενώ δεν απειλείται, τουλάχιστον αυτή την ώρα, κατοικημένη περιοχή. Σημειώνεται, ότι το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Πύρινο μέτωπο στο Πανόπουλο Ηλείας

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση, στην περιοχή Πανόπουλο, στην Ηλεία. Επί τόπου επιχειρούν 57 πυροσβέστες με 21 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Φωτιά και στην Κεφαλονιά

Πυρκαγιά ξέσπασε την Κυριακή και σε δασική έκταση στην περιοχή Κεραμειές Κεφαλονιάς. Συνολικά επιχειρούν 36 πυροσβέστες, 9 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 Α/Φ και 1 Ε/Π. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και από υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας και ΟΤΑ.

φωτογραφία αρχείου
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ