Τρίτη 3 Αυγούστου 2021
x

ΔΥΟ ΤΕΣΤ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Εισήγηση να ελέγχονται δύο φορές την εβδομάδα οι εργαζόμενοι του τουρισμού πρότεινε η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, και με Rapid αλλά και με self test

Την ενίσχυση του testing σε όλη την επικράτεια για τους εργαζόμενους στον τουρισμό, φαίνεται πως εισηγείται η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι σε όλη την επικράτεια θα πρέπει να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε έλεγχο δυο φορές την εβδομάδα:

-Μια φορά με τη μέθοδο του self test
-Μια φορά με αυτή του rapid.

Σημειώνεται ότι το αποτέλεσμα του τεστ πρέπει να δηλώνεται στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, είχε αποφασιστεί η διενέργεια δύο τεστ την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στην εστίαση και σε τουριστικές επιχειρήσεις σε έξι επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές της επικράτειας.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, έχουν τεθεί επί τάπητος όλες οι νέες εξελίξεις όσον αφορά στην πανδημία.

Lockdown στην Μύκονο: Προς άρση των μέτρων

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται η άρση των έκτακτων μέτρων που επιβλήθηκαν στη Μύκονο το περασμένο σαββατοκύριακο λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που παραταρήθηκε στο νησί.

Διαβάστε: Μύκονος: Συνεδριάζει η Επιτροπή - Προς άρση των μέτρων

Υπενθυμίζεται ότι σε ισχύ τέθηκαν μια σειρά από έκτακτα μέτρα το περασμένο Σάββατο λόγω της ανησυχητικής τοπικής έξαρσης της πανδημίας κατά τα τελευταία 24ωρα, με πολλαπλές συρροές.

Ειδικότερα, τέθηκαν σε ισχύ τα παρακάτω μέτρα:

-Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
-Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, αρχής γενομένης από σήμερα ώρα 18:00.

Στην αρχική απόφαση υπήρχε η επισήμανση ότι τα μέτρα ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα 26 Ιουλίου στις 06:00 το πρωί.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, προτού ληφθούν νέες αποφάσεις θα υπάρξει ενδιάμεση επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή εξετάζει επίσης το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού, αλλά και το πώς θα υπάρξει μια γραμμή άμυνας για τις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές.

Πηγή: kathimerini.gr
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ