Skip to main content

ΕΛΑΣ: Δύο τραυματίες αστυνομικοί από τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Κατά την ΕΛΑΣ στην πορεία συμμετείχαν περίπου 6.000 άτομα ενώ γίνεται αναφορά στα επεισόδια που έγιναν μετά με ρίψη μολότοφ, πετρών και φωτοβολίδων.

Δύο τραυματισμένοι αστυνομικοί και 16 προσαγωγές είναι ο τελικός απολογισμός των επεισοδίων που σημιειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη μετά το πέρας της βραδινής πορείας για την επέτειο των 14 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Σύμφωνα με την εκτίμηση στην πορεία συμμετείχαν περίπου 6.000 άτομα ενώ γίνεται αναφορά στα επεισόδια που έγιναν μετά με ρίψη μολότοφ, πετρών και φωτοβολίδων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Απογευματινές ώρες σήμερα (06-12-2022), πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις και πορείες με πρωτοβουλία διαφόρων φορέων και συλλογικοτήτων, όπου συμμετείχαν περίπου 6.000 άτομα, τα οποία κινήθηκαν σε κεντρικές οδούς της πόλης.

Μετά το τέλος των πορειών, ομάδα ατόμων κινούμενη στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου και της Άνω Πόλης, τα οποία είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, προέβησαν σε ρίψεις αντικειμένων (πέτρες κ.λ.π.), φωτοβολίδων, καθώς και αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών (μολότοφ) εναντίον των παρευρισκομένων αστυνομικών δυνάμεων, καθώς επίσης έθεσαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Συνολικά, προσήχθησαν 16 άτομα, ενώ από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.