Skip to main content

Δύο τραυματίες μετά από προσάραξη πλοίου στην Κάλυμνο

Το πλοίο αναψυχής «Ειρήνη» προσάραξε σε αβαθή της νησίδας Νερά νοτιοδυτικά της Καλύμνου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο ατόμων.

Δύο άτομα τραυματίστηκαν εχθές το βράδυ, μετά από προσάραξη του επιβατηγού πλοίου αναψυχής «Ειρήνη» σε αβαθή της νησίδας Νερά, νοτιοδυτικά της Καλύμνου.

Για την προσάραξη του πλοίου, με πέντε συνολικά επιβαίνοντες, ενημέρωσε το Λιμεναρχείο Καλύμνου ο κυβερνήτης του πλοίου «Θεοφίλης Λουλουδιάς» που εκκίνησε από τη νήσο Λέρο.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπιστώθηκε ότι οι εν λόγω επιβαίνοντες έχρηζαν διακομιδής σε νοσοκομειακή μονάδα, ενώ περισυνέλεξε τον 41χρονο κυβερνήτη του «Ειρήνη» και τον μετέφερε στο λιμάνι της Καλύμνου από όπου παρελήφθη από όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού. Παράλληλα, οι υπόλοιποι επιβαίνοντες του εν λόγω σκάφους, περισυνελέγησαν από το πλοίο «Θεοφίλης Λουλουδιάς» και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Βλυχάδια της Καλύμνου, από όπου, ομοίως, διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καλύμνου.

Σύμφωνα με τις ιατρικές γνωματεύσεις του Γενικού Νοσοκομείου Καλύμνου, ο 41χρονος υπέστη πιθανό κάταγμα στέρνου, ενώ έτερος επιβαίνων, ηλικίας 69 ετών, υπέστη διαμπερές τραύμα κερατοειδούς.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

φωτογραφία αρχείου