Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018
x

ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΕΞΙ ΠΡΩΗΝ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΓΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

Έξι παλαίμαχοι Τούρκοι ποδοσφαιριστές κινδυνεύουν με ακόμη και για 15 χρόνια καθώς ερευνώνται για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος

Τον κίνδυνο καταδίκης σε έως και 15 χρόνια φυλάκισης αντιμετωπίζουν έξι πρώην Τούρκοι ποδοσφαιριστές οι οποίοι διώκονται για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 στη γειτονική χώρα.

Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Anadolu», πρόκειται για τους Μπεκίρ Ιρτεγκούν, Ζαφέρ Μπιριόλ, Ομέρ Τζατκίτς, Ουγκούρ Μποράλ, Ερσίν Γκιρελέρ και Ισμαήλ Σενγκίλ, οι οποίοι δύνανται να καταδικαστούν σε ποινές από 7,5 έως και 15 χρόνια κάθειρξης.

Η Άγκυρα κατηγορεί ως εγκέφαλο της απόπειρας πραξικοπήματος τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν. Ο ίδιος, βέβαια, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, αρνείται κατηγορηματικά κάθε εμπλοκή.

Οι πρώην παίκτες, ορισμένοι εκ των οποίων είχαν αγωνιστεί και στην εθνική ομάδα της Τουρκίας, διώκονται στο πλαίσιο της έρευνας για το «ποδοσφαιρικό παρακλάδι» της οργάνωσης του Γκιουλέν.

Δύο εξ αυτών, μάλιστα, οι Τζατκίτς και Μπιριόλ, έχουν τεθεί υπό προσωρινή κράτηση και η δίκη τους πρόκειται να ξεκινήσει «εντός των επόμενων ημερών».

Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο των εκκαθαρίσεων των τουρκικών αρχών, ενώ τουλάχιστον 140.000 έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα από τις υπηρεσίες τους.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ