Τρίτη 3 Αυγούστου 2021
x

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ: ΔΙΟΡΙΑ ΣΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΜΑΚ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ ΑΛΛΙΩΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Με έγγραφο που κοινοποιήθηκε στις υπηρεσίες των ΕΜΑΚ προβλέπεται η ενημέρωση του αρχηγείου της Πυροσβεστικής για τον αριθμό των εμβολιασθέντων.

Διορία μέχρι τις 11 Ιουνίου για να εμβολιαστούν, εφόσον το επιθυμούν, κατά της Covid-19 δίνεται στους υπαλλήλους που υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίοι σε περίπτωση που δεν εμβολιαστούν θα αντικατασταθούν από ήδη εμβολιασθέντες.

Αυτό προβλέπει έγγραφο, που δημοσιεύει το Radio North 98, το οποίο κοινοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στις υπηρεσίες με το υπ`αριθμόν πρωτοκόλλου “28550 Φ 215.2” με την υπογραφή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στέφανου Δ. Κολoκούρη.

Στο ίδιο έγγραφο επισημαίνεται ότι «μετά την κοινοποίηση της παρούσας διαταγής (σ.σ. στις ΕΜΑΚ) θα υπηρετούν σ` αυτές υποχρεωτικά μόνο όσοι υπάλληλοι έχουν προβεί στον σχετικό εμβολιασμό».

Καλούνται δε οι διοικήσεις των ΕΜΑΚ να ενημερώσουν έως τις 21 Μαΐου το Αρχηγείο ποια στελέχη τους (αθροιστικά και όχι ονομαστικά) έχουν προβεί στον εμβολιασμό τους, ποια στελέχη έχουν κινήσει τη διαδικασία να εμβολιαστούν και ποια στελέχη δεν έχουν προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους.

Ανώτατος αξιωματικός του Σώματος που μίλησε σχετικά στην «Καθημερινή» διευκρίνισε ότι η ΕΜΑΚ ως ειδική υπηρεσία συμμετέχει στον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας και ως εκ τούτου οφείλει ανά πάσα στιγμή να είναι έτοιμη να συμμετάσχει -κατόπιν αιτήματος της Ε.Ε. σε επιχειρήσεις διάσωσης σε όλο τον κόσμο.

Ως εκ τούτου το προσωπικό της οφείλει να είναι εμβολιασμένο τόσο για κορωνοϊό όσο και για άλλες μεταδοτικές ασθένειες προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του. Όσοι δεν θελήσουν να εμβολιαστούν θα μετακινηθούν σε άλλη υπηρεσία της Π.Υ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ