Skip to main content

Διορθώσεις στα Ε9 χωρίς πρόστιμα ζητούν οι φοροτεχνικοί

Σύμφωνα με τους φοροτεχνικούς για να διορθώσουν ελλείψεις υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 και βεβαιώνεται πρόστιμο 100 ευρώ.

Να διορθώνονται λάθη στα Ε9 ως προς τις ελλείψεις τους χωρίς την επιβολή προστίμου μέχρι 31/12/2015, ζητά με επιστολή της προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη η Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών νομού Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τους φοροτεχνικούς για να διορθώσουν ελλείψεις υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 και βεβαιώνεται πρόστιμο 100 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΦΕΕΘ:

Την περίοδο αυτή, που έχουν αναρτηθεί τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, πάρα πολλοί φορολογούμενοι αλλά και λογιστικά-φοροτεχνικά γραφεία αντιμετωπίζουν το εξής πρόβλημα με τις δηλώσεις του Ε9:

Πολλά αγροτεμάχια κυρίως που είναι δηλωμένα στον πίνακα Β του Ε9, δεν εντοπίζονται μοναδικά στον χάρτη του συστήματος, έχουν ελλειπή στοιχεία ως προς τη θέση, πρόσοψη κ.λ.π.

Όταν είχαν καταχωρηθεί αρχικά στο σύστημα δεν είχε μοναδικό εντοπισμό για να γραφούν ορθά.

Αναγκάζονται λοιπόν, για να διορθώσουν τις ελλείψεις με σκοπό να τα μεταβιβάσουν, να υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 ετών 2014 και παλαιότερα και το σύστημα να τις θεωρεί εκπρόθεσμες, με αποτέλεσμα να βεβαιώνεται πρόστιμο 100 ευρώ, ενώ δεν προκύπτει φόρος για καταβολή ή ο ΕΝΦΙΑ που καλείται ο φορολογούμενος να καταβάλει ως διαφορά είναι ελάχιστος σε σχέση με το πρόστιμο των 100 ευρώ.

Παρακαλούμε λοιπόν, να δώσετε τη δυνατότητα μέχρι 31/12/2015, να διορθώνονται ως προς τις ελλείψεις τους χωρίς την επιβολή προστίμου.