Skip to main content

Διπλό έγκλημα στην Αίγινα: Το DNA που βρέθηκε σε σκούφο πρόδωσε τον 36χρονο δράστη

Ο 36χρονος που συνελήφθη βάσει διεθνούς εντάλματος που είχε εκδώσει η Ελλάδα, διέμενε σε μια μικρή πόλη της Μάλτας με πληθυσμό περίπου 15.000 κατοίκων

Το DNA σε έναν σκούφο που βρέθηκε μέσα στο σπίτι στην Αίγινα βοήθησε την Ασφάλεια Αττικής να εξιχνιάσει το διπλό έγκλημα που είχε συμβεί το 2015, με τον Αλβανό δράστη να συλλαμβάνεται στη Μάλτα.

Διαβάστε: Αυτός είναι ο 36χρονος που είχε κάψει ζωντανούς θεία και ανιψιό το 2015 στην Αίγινα

Ο 36χρονος, που συνελήφθη βάσει διεθνούς εντάλματος που είχε εκδώσει η Ελλάδα, διέμενε σε μια μικρή πόλη της Μάλτας, τη Marsaskala, με πληθυσμό περίπου 15.000 κατοίκων.

Όπως αναφέρουν Μέσα της νησιωτικής χώρας, ο φερόμενος δράστης του διπλού φονικού είναι ο Ledjon Brakaj, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος διέπραξε το ειδεχθές έγκλημα σε ηλικία 29 ετών.

Το χρονικό του διπλού εγκλήματος

Το φρικτό έγκλημα είχε σημειωθεί στις 30 Νοεμβρίου 2015, στο χωριό Ασώματοι της Αίγινας.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο δράστης μαζί με συνεργούς του εισέβαλαν στο σπίτι, σπάζοντας με πέτρα το τζάμι από το παράθυρο, και ξυλοκόπησαν την 71χρονη και τον ανιψιό της για να τους αποκαλύψουν πού έκρυβαν το μεγάλο χρηματικό ποσό (800.000 ευρώ).

Όταν έχασαν τις αισθήσεις τους, τους μετέφεραν σε ένα δωμάτιο, τους σκέπασαν με ρούχα και τους έκαψαν ζωντανούς. Τα απανθρακωμένα πτώματα βρήκαν οι πυροσβέστες όταν έσβησαν τη φωτιά.