Skip to main content

Διπλωματικός μαραθώνιος:Συνάντηση Δένδια- Πομπέο και τηλεδιάσκεψη ΥΠΕΞ

Ο Νίκος Δένδιας στην Αυστρία θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του και ακολούθως θα συμμετάσχει στο έκτακτο συμβούλιο των ΥΠ.ΕΞ της ΕΕ.

Στη Βιέννη βρίσκεται ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ενώ ο διπλωματικός αναβρασμός από ελληνικής πλευράς συνεχίζεται κόντρα στην τουρκική προκλητικότητα.

Ο Νίκος Δένδιας στην Αυστρία θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο και ακολούθως θα συμμετάσχει στο έκτακτο συμβούλιο των ΥΠ.ΕΞ της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Στείτ Ντιπάρτμεντ στη Βιέννη όπου θα τον ενημερώσει λεπτομερώς για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ ήδη από χθες είχε επαφές με Αμερικανούς γερουσιαστές.

Ο Ελληνας ΥΠ.ΕΞ είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρόμπερτ Μενέντεζ, τον οποίο ενημέρωσε για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, κάτι που έπραξε και με έναν ακόμη γερουσιαστή, τον Κρις βαν Χόλεν.

Κάτω από τη Ρόδο το Oruc Reis

Την ίδια ώρα το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis, συνοδευόμενο από τουρκικά πολεμικά πλοία πλέει νοτίως της Ρόδου και κατευθύνεται νότια της Κρήτης.

Την ίδια ώρα οι υπόνοιες Ερντογάν περί επεισοδίου στο Αιγαίο, λίγο έλειψαν να προκαλέσουν διπλωματικό επεισόδιο, με το ΓΕΕΘΑ να διαψεύδει εμπλοκή της φρεγάτας Λήμνος, ενώ δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες από τη συμμετοχή του πλοίου του ελληνικού πολεμικού ναυτικού σε ελληνογαλλική άσκηση.