Skip to main content

Κριτική για τις μετακινήσεις εργαζομένων στον δήμο Θεσσαλονίκης

Κριτική δέχθηκε η δημοτική αρχή από παρατάξεις της αντιπολίτευσης για τις μετακινήσεις εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης.

Αντιδράσεις εκφράστηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης για τις μετακινήσεις των εργαζομένων που πραγματοποίησε η σημερινή διοίκηση του δήμου.

Ο Γιώργος Ορφανός, επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον» αναφέρθηκε στις μετακινήσεις των εργαζομένων με αφορμή το θέμα της καθυστέρησης των πληρωμών των εργαζομένων που προσλήφθηκαν τον Οκτώβριο. «Αν κάτι αργεί, ευθύνεται το γεγονός ότι η ίδια η διοίκηση πριν φτάσει η ώρα της αξιολόγησης -που την έχουμε θέμα σήμερα- φρόντισε να κάνει μόνη της αξιολόγηση την οποία δεν ξέρω πού την έκανε, να αλλάξει επικεφαλής, να βάλει άλλους. [...] Να τους αξιολογείτε όπως πρέπει και να τους φερθείτε όπως τους αξιολογείτε»

 «Για τις μετακινήσεις του προσωπικού μια μικρή παρατήρηση: χωρίς αξιολόγηση και αιτιολόγηση είναι πολλές -η ενημέρωση που έχω εγώ είναι ότι ξεπερνούν τις 80- και είναι θέσεις ευθύνης. Θεωρώ ότι είναι λάθος αυτό που κάνει η διοίκηση, έπρεπε να κάνει πρώτα τον εσωτερικό οργανισμό της υπηρεσίας για να κάνει τις εσωτερικές αξιολογήσεις», σημείωσε ο Ανδρέας Κουράκης από πλευράς του. 

«Κάναμε κριτική στην προηγούμενη διοίκηση που δεν έκανε κρίση επί 9-10 χρόνια. Νομίζω ότι η διοίκηση αυτή είναι υποχρεωμένη να κάνει κρίση. Έως τότε κάθε μετακίνηση τουλάχιστον προϊσταμένων αλλά και εργαζομένων πρέπει να γίνεται με τεκμηρίωση αιτιολογημένη πλήρως γιατί αλλιώς υπονοείται πως άλλοι είναι οι λόγοι που οδηγούν τις μετακινήσεις αυτές», σημείωσε από πλευράς του ο Σπύρος Βούγιας, επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΗχρωμη Πόλη».