Skip to main content

Δυσαρέσκεια στο Καπάνι για το μπλόκο της εισόδου από Βενιζέλου

Το μονοπάτι μέσα από το εργοτάξιο του μετρό κάτω από την Εγνατία έκλεισε αποκόπτοντας ουσιαστικά την πρόσβαση για τους πεζούς που έρχονται από δυτικά

Έντονη είναι η δυσαρέσκεια στους καταστηματάρχες του Καπανίου για το μπλοκάρισμα της πρόσβασης των πεζών στην ιστορική αγορά της Θεσσαλονίκης μέσω της οδού Σολωμού.

Όπως εξηγεί στην Voria.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίης Χρήστος Νικολόπουλος, «από την ημέρα που έκλεισε η Βενιζέλου κάτω από την Εγνατία για τα έργα του σταθμού του μετρό, διαμορφώθηκε ένας διαγώνιος δρόμος μέσα από το εργοτάξιο για να κατευθύνεται όποιος θέλει στην αγορά από την οδό Σολωμού».

Ωστόσο, το συγκεκριμένο μονοπάτι που είχε διαμορφωθεί μάλιστα με τοποθέτηση τσιμέντου εδώ και λίγες μέρες έκλεισε, καθώς τα συνεργεία κατασκευής του μετρό τοποθέτησαν εμπόδια στον εν λόγω δρόμο.

«Είναι μια ενέργεια ακατανόητη, δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί έκλεισε ο δρόμος, ίσως υπάρχουν συμφέροντα και αξιοποίηση γνωριμιών από κάποιους», λέει ο κ. Νικολόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι καταστηματάρχες του Καπανίου αναζητούν τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό Νίκο Ταχιάο προκειμένου να ζητήσουν εξηγήσεις για το γεγονός ότι ουσιαστικά διακόπηκε η πρόσβαση στην αγορά του Καπανίου από την Βενιζέλου.