Skip to main content

Δυσαρεστημένοι οι έμποροι της Λάρισας από τα έσοδα του 2016

Θα υπάρξει κινητικότητα ενόψερι εκπτώσεων όμως τα θέματα που μας απασχολούν είναι τόσο βαθιά και οι οφειλές μεγάλες, δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΣΛ

Την περίοδο των εκπτώσεων, η οποία ξεκινάει επίσημα τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, περιμένουν οι έμποροι της Λάρισας ώστε να δουν αύξηση του τζίρου τους, ενώ την ίδια στιγμή δηλώνουν πως δεν έχουν μείνει ικανοποιημένοι από τα έσοδα τη χρονιά που πέρασε.

Μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, Γιώργος Τσιαπλές, τόνισε πως ο τζίρος για τον εμπορικό κόσμο της πόλης ήταν μειωμένος και το 2016.

«Ο τζίρος πέφτει από το 2010 και μετά, με την αποτίμηση της ΕΣΕΕ (Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας) να είναι χαρακτηριστική της κατάστασης. Από εκεί και πέρα με τις εισφορές και τους φόρους τα πράγματα ήταν δύσκολα και το 2016» υπογράμμισε.

Σχετικά με την εκπτωτική περίοδο που αναμένεται να τροφοδοτήσει με χρήματα την αγορά, ο πρόεδρος του Συλλόγου, εμφανίστηκε απαισιόδοξος, εκτιμώντας πως δεν θα είναι καλύτερα τα πράγματα από την περσινή εκπτωτική περίοδο.

«Θα υπάρξει μια κινητικότητα ενόψει εκπτώσεων, όμως τα θέματα που μας απασχολούν είναι τόσο βαθιά και οι οφειλές μεγάλες που δεν μπορεί να υπάρχει ουσιαστική ανάκαμψη».

Τέλος, σχετικά με το θέμα του «πλαστικού χρήματος» και τη χρήση των καρτών στις συναλλαγές, ο κ. Τσιαπλές τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως έχει αυξηθεί το καταναλωτικό κοινό που χρησιμοποιεί τις κάρτες για αγορές, ενώ σημείωσε πως παρ' όλα αυτά υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τους επαγγελματίες και τους εμπόρους που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο δημόσιο.

«Η προσωπική εμπειρία έδειξε πως η κάρτα χρησιμοποιείται έντονα αυτές τις μέρες. Τις πρώτες μέρες που δουλέψαμε και ειδικά μετά τις ανακοινώσεις για το νέο καθεστώς στη φορολογία για όσους χρησιμοποιούν τις κάρτες τους, φάνηκε πως το 60% -70% των καταναλωτών έκαναν αγορές με κάρτα. Πρόβλημα όμως με τις συναλλαγές μέσω καρτών έχουν οι έμποροι και οι επαγγελματίες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο δημόσιο, καθώς δεν ισχύει το ακατάσχετο, με συνέπεια να υπάρχουν περιπτώσεις που δεσμεύονται χρήματα λόγω οφειλών» είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Τσιαπλές.