Skip to main content

Δυσφορία Αγιορειτών για την αναβολή εγκατάστασης του Αθ. Μαρτίνου

Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι είναι η τρίτη φορά που αναβάλλεται η εγκατάσταση του νέου Πολιτικού Διοικητή στο Περιβόλι της Παναγίας

Έντονη δυσφορία φαίνεται πως επικρατεί στο Άγιον Όρος με την αναβολή ανάληψης καθηκόντων του νέου Πολιτικού Διοικητή κ. Αθανασίου Μαρτίνου, ο οποίος την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου ορκίστηκε ενώπιον του Υπ. Εξωτερικών κ. Ν. Δένδια.

Το πρωί της Παρασκευής 11 Οκτωβρίου οι Αγιορείτες μέσω τηλεγραφήματος από τη Διοίκηση του Αγίου Όρους, ενημερώθηκαν ότι ο κ. Μαρτίνος λόγω σοβαρού κωλύματος ανέβαλε για ακόμη μια φορά την άφιξή του.

Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι είναι η τρίτη φορά που αναβάλλεται η εγκατάσταση του νέου Πολιτικού Διοικητή στο Περιβόλι της Παναγίας.

Αντιπρόσωπος του Αγίου Όρους μιλώντας στην Romfea.gr, επιβεβαίωσε το εν λόγω γεγονός, τονίζοντας φανερά ενοχλήμενος ότι "οι αγιορείτες δεν είναι κομπάρσοι κανενός".

Επίσης, ανέφερε ότι παρόλο που το Άγιον Όρος έχει επίσημα νέο Πολιτικό Διοικητή, τόσο ο Πρωτεπιστάτης όσο και η Ιερά Κοινότητα δεν τον έχει δει ακόμη.

Πληροφορίες της ιστοσελίδας αναφέρουν ότι ο κ. Μαρτίνος, ίσως να περιμένει την κατάργηση του προηγούμενου ΦΕΚ και την έκδοση νέου, στο οποίο θα αναγράφεται ότι αναλαμβάνει την θέση αμισθί.

Παρ' όλα αυτά η Σύναξη της Ιεράς Κοινότητας θα πραγματοποιηθεί κανονικά την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, στην οποία παρακαλούνται να συμμετάσχουν οι Αντιπρόσωποι και να ενημερώσουν τις Ιερές Μονές προς τυχόν αποστολη εγγράφων για να συμπεριληφθούν στην Ημερήσια Διάταξη του Σαββάτου 29 Οκτωβρίου.