Skip to main content

ΔΗΣΥΜ KM: Αδιάφορο το ΤΕΕ/ΤΚΜ στο θέμα των καταστροφών της Χαλκιδικής

Η παράταξη ασκεί δριμεία κριτική στο ΤΕΕ/ΤΚΜ για τη στάση που κράτησε κατά την περασμένη εβδομάδα στις ημέρες της θεομηνίας.

Kριτική στο ΤΕΕ/ΤΚΜ για τη στάση που τήρησε τις ημέρες που η φονική θεομηνία έπληξε περιοχές της Χαλκιδικής ασκεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών Κεντρικής Μακεδονίας.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ΔΗΣΥΜ KM:

«Την ώρα που όλη η Ελλάδα έχει στρέψει το βλέμμα της στη βιβλική καταστροφή που συνέβη στην Χαλκιδική και στις απώλειες των ζωών επτά συνανθρώπων μας, το ΤΕΕ/ΤΚΜ παρά τον θεσμικό του ρόλο- υποχρέωση, ήταν παντελώς απόν.

Όπως πάντα ήταν απόν από τον ουσιαστικό του ρόλο στα μεγάλα ζητήματα της περιφέρειας και των τοπικών κοινωνιών. Εξαντλήθηκε και αυτή η τριετία σε ημερίδες δημοσίων σχέσεων για την προβολή διαφόρων υποψηφιοτήτων και σε εξυπηρετήσεις συσχετισμών και προσώπων. Και όταν συμβαίνουν πραγματικά γεγονότα, παντελής έλλειψη πρωτοβουλίας και δράσης.

Σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Η ευθύνη βαραίνει την πλειοψηφούσα συντηρητική συμμαχία, ΔΚΜ- ΣΥΡΙΖΑ στο ΤΕΕ/ΤΚΜ και όσους στήριξαν πραξικοπηματικές πρακτικές και την ενίσχυσαν καιροσκοπικά για προσωπικό, εκλογικό συμφέρον.

Η αποστολή κλιμακίων Μηχανικών του ΤΕΕ/ΤΚΜ για την καταγραφή της κατάστασης, η ανάληψη πρωτοβουλιών με συσκέψεις στον Δήμο Προποντίδας, στα Νέα Μουδανιά και στην Αντιπεριφέρεια Χαλκιδικής στον Πολύγυρο για την άμεση αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών και η συγκρότηση Ομάδας Εργασίας η οποία σε διάστημα 15 ημερών θα εκπονήσει σχετική έρευνα και θα εκδώσει το πόρισμά της είναι οι ελάχιστες πρωτοβουλίες όταν μάλιστα λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια στο ΤΕΕ/ΤΚΜ, μία εξαιρετική Διαρκής Ομάδα Εργασίας για τις Φυσικές Καταστροφές.

Το ΤΕΕ είναι ο Επιστημονικός Σύμβουλος του Κράτους και ο φορέας προστασίας των ζητημάτων των Μηχανικών. Αυτόν τον ρόλο θέλουν οι μηχανικοί από το Επιμελητήριό τους. Αυτόν τον ρόλο θα υπερασπιζόμαστε εμείς».