Skip to main content

Δύσκολη η μετακίνηση των Αρειανών σε Βελιγράδι - Μαλάτια

Οι σχέσεις των οργανωμένων της Πάρτιζαν με τους ΠΑΟΚτσήδες και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις αναμένεται να επηρεάσουν την παρουσία οπαδών στα play-off.

Αντιμέτωπος με την Πάρτιζαν ή την Μαλάτιασπορ θα τεθεί ο Άρης στα play-off του Europa League εφόσον καταφέρει να αποκλείσει τη Μόλντε στον 3ο προκριματικό γύρο του θεσμού.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια ενδεχόμενη διασταύρωση, είτε με τους Σέρβους, είτε με τους Τούρκους, που θα απασχολούσε σε μεγάλο βαθμό εξωαγωνιστικά τόσο τους ιθύνοντες των δύο συλλόγων που θα διασταυρώνονταν (εφόσον προκρίνονταν οι Θεσσαλονικείς πάντα) όσο και τους αντίστοιχους της UEFA.

Συγκεκριμένα και όπως είναι γνωστό, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου συνηθίζει να απαγορεύει τις μετακινήσεις οπαδών σε ζευγάρια που οι αναμετρήσεις που χαρακτηρίζονται «high risk» (υψηλού κινδύνου) και ειδικότερα η διασταύρωση των «κιτρινόμαυρων» με την Πάρτιζαν θα έμπαινε στο μικροσκόπιο.

Σημειώνεται πως οι οργανωμένοι οπαδοί της κυπελλούχου Σερβίας «Grobari» έχουν οπαδική αδελφοποίηση με τους αντίστοιχους του νταμπλούχου ΠΑΟΚ και ο βαθμός επικινδυνότητας καθιστά όνειρο θερινής νυκτός, τη μετακίνηση των οπαδών των δύο ομάδων.

Υπενθυμίζεται πως τον Ιούλιο του 2017 είχε απαγορευτεί η μετακίνηση -οργανωμένη και μη- των οπαδών του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι για το παιχνίδι με την Πάρτιζαν αλλά και η αντίστοιχη των Σέρβων στο Φάληρο.

Ακόμη, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις μόνο σύμμαχος δεν θα ήταν στην επιθυμία των οπαδών του Άρη για να στήριζαν την ομάδα τους στη «Malatya Arena» της ομώνυμης τουρκικής πόλης ενώ υπάρχει στο πρόσφατο παρελθόν αντίστοιχη απαγόρευση μετακίνησης οπαδών του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη αλλά και των οπαδών της Μπεσικτάς στον Πειραιά, τον Μάρτιο του 2017.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος πως αν το συγκρότημα του Σάββα Παντελίδη υπερκεράσει το εμπόδιο των Νορβηγών θα αγωνιστεί στα play-off αρχικά εκτός έδρας, την Πέμπτη 22 Αυγούστου, είτε στο «Partizan Stadium» ή στη «Malatya Arena» ενώ η ρεβάνς θα διεξαχθεί την Πέμπτη 29 Αυγούστου στο «Κλεάνθης Βικελίδης» της Θεσσαλονίκης.