Skip to main content

Σε κατάσταση σοκ η 62χρονη που παρέσυρε τους ποδηλάτες - Τι συνέβη

Η κατάσταση του ενός πολυτραυματία παραμείνει κρίσιμη, πλην όμως σταθερή, ένας έχει κάταγμα στο πόδι, ενώ οι άλλοι δύο φέρουν μικρότερα τραύματα.

Στον Εισαγγελέα Κοζάνης θα οδηγηθεί σήμερα η 62χρονη οδηγός του ΙΧ, που ευθύνεται για τον θανάσιμο τραυματισμό δύο ποδηλατών και τον τραυματισμό άλλων τεσσάρων, στο δυστύχημα που συνέβη χθες το μεσημέρι, στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Πτολεμαΐδας-Άρδασας.

Η οδηγός, που νοσηλεύεται φρουρούμενη με μικροτραύματα στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο και έπεσε πάνω στην παρέα των ποδηλατών, που εκείνη την ώρα επέστρεφαν από την πρωινή τους βόλτα στην πόλη. Σύμφωνα με πληροφορίες του kozanimedia.gr, η 62χρονη βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και έχει υποστεί νευρικό κλονισμό και σήμερα αναμένεται να τις απαγγελθούν οι όποιες κατηγορίες, με πιθανότερη εκείνη της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας.

Όπως ανέφερε στο τοπικό μέσο αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, τα μέχρι τώρα στοιχεία συγκλίνουν στο ότι η 62χρονη έχασε τον έλεγχο στη δεξιά στροφή του δρόμου και προσπάθησε να επαναφέρει το όχημα το οποίο οδηγούσε.

«Στην προσπάθεια της αυτή, βρέθηκε στο έρεισμα του δρόμου και εκεί ακριβώς χτύπησε την ομάδα των ποδηλατών», σημείωσε ο ίδιος.

Ως προς τους τραυματίες, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του νοσοκομείου και όσα αναφέρει το ΑΜΠΕ, η κατάσταση του ενός πολυτραυματία ποδηλάτη παραμείνει κρίσιμη, πλην όμως σταθερή, ένας έχει κάταγμα στο πόδι, ενώ οι άλλοι δύο φέρουν μικρότερα τραύματα. Οι δύο ποδηλάτες που έχασαν την ζωή τους, ο ένας από την Έδεσσα και ο άλλος από το Πλατανόρευμα του δήμου Σερβίων, είχαν πάθος με το ποδήλατο και είχαν συμμετοχές και πολλά βραβεία σε ποδηλατικούς αγώνες της ευρύτερης περιοχής.

Σήμερα στις 6:30 το απόγευμα θα τελεστεί στο Πλατανόρευμα η κηδεία του άτυχου 25χρονου Γιώργου Πράσσου.