Skip to main content

Δυτ. Μακεδονία: Στα κάγκελα δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης που απορρίφθηκαν

Πολλές αιτήσεις απορρίπτονται από το σύστημα παρότι οι αιτούντες διαθέτουν όλες τις τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις.

Προβλήματα στην υποβολή αιτήσεων δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης προέκυψαν σε αρκετούς ορεινούς οικισμούς των Περιφερειακών Ενοτήτων Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πολλές αιτήσεις απορρίπτονται από το σύστημα παρότι οι αιτούντες διαθέτουν όλες τις τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις που ορίζονται στη σχετική Υπουργική Απόφαση (1275/2020(ΦΕΚ5576/Β/17-12-2020) της κυβέρνησης και θα έπρεπε να ’ναι δικαιούχοι του προγράμματος για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης με σκοπό την αγορά ξύλων και βιομάζας,.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Ιωάννη Κιοσσέ η απόρριψη οφείλεται «σε πρόσφατες αλλαγές των Ταχυδρομικών Κωδίκων, για τις οποίες δεν ενημερώθηκε ο ΔΕΔΔΗΕ, μέσω των λογαριασμών του οποίου διασταυρώνεται ο τόπος κατοικίας των αιτούντων επιδόματος». Αυτή η γραφειοκρατική λεπτομέρεια έχει ως συνέπεια, οι αιτούντες να εμφανίζονται ότι κατοικούν αντί των μικρών οικισμών σε κωμοπόλεις των δήμων στους οποίους ανήκουν διοικητικά με πληθυσμό άνω των 2.500 κατοίκων, με αποτέλεσμα οι αιτήσεις τους να απορρίπτονται αυτομάτως από το σύστημα.

Ο κ. Κιοσσές επεσήμανε ότι ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης απέστειλε επιστολή στο Υπουργείο Οικονομικών όπου ζητά «να υπάρξει άμεσα η σχετική μέριμνα και από τον ΔΕΔΔΗΕ, μιας και η τελική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 11 Ιανουαρίου» επισημαίνοντας οτι πρέπει να ενημερωθούν άμεσα τα προσωπικά στοιχεία των ωφελούμενων του προγράμματος και να επανεξεταστούν οι αιτήσεις τους.