Κυριακή 22 Μαΐου 2022
x

LIVE Η ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΤΟΚΙΟ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Η παρέλαση των αθλητών θα ξεκινήσει με την ελληνική αντιπροσωπεία στην κεφαλή της και σημαιοφόρους την Άννα Κορακάκη και τον Λευτέρη Πετρούνια.

Ανοίγει στις 2 το μεσημέρι η αυλαία των 32ων Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο οι οποίοι διεξάγονται στη σκιά της πανδημίας που εξακολουθεί να σαρώνει τον πλανήτη.

Το Νέο Εθνικό Στάδιο, χτισμένο στον ίδιο χώρο με αυτό που χρησιμοποιήθηκε για τους αγώνες του 1964, είναι έτοιμο για την πιο μελαγχολική τελετή έναρξης στην ιστορία των Αγώνων.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα ανάψει στο Νέο εθνικό Στάδιο του Τόκιο, υπό το βλέμμα του αυτοκράτορα Ναρουχίτο, παρουσία 15 ηγετών χωρών, της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν που είναι επικεφαλής της διπλωματικής αμερικάνικής αντιπροσωπείας. Συνολικά πάντως στις εξέδρες δεν θα βρίσκονται παρά μόλις 950 VIP καλεσμένοι.

Η παρέλαση των αποστολών είναι λόγω της πανδημίας μειωμένη και οι αντιπροσωπείες θα φτάσουν στη σκηνή με λιγότερο αριθμό ατόμων, ειδικά όσο αφορά στους συνοδούς.

Η παρέλαση των αθλητών θα ξεκινήσει με την ελληνική αντιπροσωπεία στην κεφαλή της και σημαιοφόρους την Άννα Κορακάκη και τον Λευτέρη Πετρούνια.

Μέσα από την τελετή οι διοργανωτές θα προσπαθήσουν να εκφράσουν την «ευγνωμοσύνη» και τον «θαυμασμό» για τον κόσμο του αθλητισμού αλλά και για όλες τις προσπάθειες που έγιναν για την καταπολέμηση της πανδημίας. Θα υπάρξουν αναφορές στο τσουνάμι του 2011 που οδήγησε στην πυρηνική καταστροφή της Φουκουσίμα, στον πολιτισμό και στην ιστορία της Ιαπωνίας και στις καθολικές αξίες του αθλητισμού.

Δείτε live την Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ