Skip to main content

Μητσοτάκης: Από το Σάββατο έως 30 Νοεμβρίου το lockdown- Δείτε live

Ένα πανελλαδικό lockdown ανακοινώνει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα

Lockdown στη χώρα από το πρωί του Σαββάτου και έως τις 30 Νοεμβρίου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, έχοντας δίπλα του τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

«Επέλεξα ένα διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας για να καταδείξω με ατό τον τρόπο ότι οδηγός είναι πάντα τα επιστημονικά δεδομένα», σημείωσε και τόνισε ότι σε αυτή την προσπάθεια θέλει σύμμαχους τους πολίτες. «Είμαστε μία ομάδα», πρόσθεσε τονίζοντας ότι θα δώσουμε έμφαση στα επιστημονικά δεδομένα.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι αυτά δεν θα πρέπει να είναι αντικείμενο αντιπαράθεσης. «Τα δεδομένα αυτά είναι αδιαπραγμάτευτα» είπε. «Έχουμε πάρει την απόφαση από το πρωί του Σαββάτου στις έξι να μπούμε σε οριζόντιο καθεστώς αναστολη δραστηριοτήτων το οποίο θα κρατήσει έως τις 30 Νοεμβρίου».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι δεν θα είναι το ίδιο με το lockdown του Μαρτίου, καθώς θα ενεργοποιηθούν τα sms και θα είναι ανοικτά τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα σχολεία ειδικής αγωγής.